Снежна буря връхлетя голяма част от Европа, предизвиквайки злополуки и

...
Снежна буря връхлетя голяма част от Европа, предизвиквайки злополуки и
Коментари Харесай

Осем човека загинаха в Полша, Колизеят в Рим затвори заради снега

Снежна стихия връхлетя огромна част от Европа, предизвиквайки злополуки и нарушавания на превоза, предадоха ДПА и " Асошиейтед прес ".

В Рим бяха затворени всички учебни заведения и най-известният монумент на града след рухването на първия сняг от 2012 година Колизеят - най-посещаваният туристически обект в Италия, беше затворен наред с намиращия се наоколо Римски конгрес и Палатинския рид, а управляващите приканиха хората да не излизат от домовете си, в случай че не се постанова. В резултат улиците бяха извънредно тихи, а хората снимаха невероятната метеорологична конюнктура. Снегът засегна и градския превоз и наруши придвижването на влаковете.

Местните управляващи и католически благотворителни организации оставиха отворени през нощта няколко черкви, метростанции и жп гари, където да могат да се подслонят бездомници. Италианската работа за гражданска отбрана реши да включи армията в разчистването на улиците, откакто Рим беше неподвижен единствено от няколко сантиметра сняг. Лошото време докара до затваряне на учебни заведения и нарушавания на превоза в северните и централните региони на Италия.

В Москва температурите паднаха до съвсем минус 20 градуса, което е връх за тази зима, съобщи съветската метеорологична работа. Според синоптиците московчани би трябвало да чакат извънредно студено време при започване на март.

Сняг и мраз обгърнаха някои региони на Германия. Четирима индивида пострадаха при две пътни злополуки в провинция Мекленбург-Предна Померания, а в град Любек полицията записва към 100 леки произшествия за няколко часа поради неприятното време. В град Бремен поради снега бяха анулирани минимум 10 полета. Германската метеорологична работа сподели, че температурите са паднали до минус 15 градуса в някои региони, а на връх Цугшпице са били измерени рекордните за тази зима минус 27 градуса.

Студът аргументи гибелта на осем индивида в Полша, обявиха органите на реда. Общо жертвите на студа от ноември са 48. На някои места температурите паднаха до минус 20 градуса, а студът евентуално ще продължи. Властите приканват жителите да оказват помощ на възрастните хора и бездомниците, които са изключително уязвими през зимата.

В Швеция имаше огромни закъснения на двете основни стокхолмски летища./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР