Снежна буря връхлетя Британските острови. Заради обилния снеговалеж бяха временно

...
Снежна буря връхлетя Британските острови. Заради обилния снеговалеж бяха временно
Коментари Харесай

Снежна стихия парализира Великобритания

Снежна стихия връхлетя Британските острови. Заради изобилния снеговалеж бяха краткотрайно прекратени полетите от летището в Бирмингам. Властите оповестиха червен код.

Всички полети на лондонското летище „ Лутън " са отсрочени поради изобилните снеговалежи, заяви. По-рано през днешния ден от летището осведомиха пасажерите, че може да се наложи отменянето или забавянето на полети поради тежката метеорологична конюнктура. Сред анулираните полети има и подобен за България.

Проблеми с полетите изпитват и на летището в Манчестър и в Белфаст в Северна Ирландия.

Много сняг падна в по-голямата част от Обединеното кралство.
Най-тежко са наранени централна Англия, Уелс и елементи на Шотландия.

Южните елементи на Англия, в това число Лондон, се чака да бъдат брулени по-късно от мощни ветрове със скорост от към 120 километра в час, дъжд и сняг.

В югозападна Англия и Уелс 2500 семейства останаха без ток.
От метеорологичната работа предизвестиха, че се чакат съществени проблеми за публичния превоз. Гражданите, пътуващи с персонални коли, изключително в северните и централните елементи на Англия, бяха предизвестени да са готови за всевъзможни обстановки, като се снабдят с топли облекла, храна, вода и лекарства.

На места в Шотландия и Уелс температурите могат да паднат до минус 14 градуса. На места снежната завивка доближава 28 см.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР