Снежна блокада в Западна БългарияСнежната покривка се увеличава в Западна

...
Снежна блокада в Западна БългарияСнежната покривка се увеличава в Западна
Коментари Харесай

Снежна блокада в Западна България

Снежна обсада в Западна България
Снежната завивка се усилва в Западна и Северна България с всеки минал час, съобщи кореспондент на БГНЕС. Дъжд и сняг вали и в Южна България. Обявен е жълт код в Западна и Северозападна България за снеговалежи и поледици. За няколко области в Южна България също е разгласен жълт код поради значителни превалявания от дъжд и сняг. Температурите последователно се намаляват и до края на деня ще бъдат към минус 1-минус 2 градуса. Валежите се чака да продължат и на следващия ден, като те ще бъдат по-интензивни в Северна България.

Големите столични булеварди са проходими, видя екип на БГНЕС. Въпреки мобилизираната техника, в региона към Народното събрание, Ректората и Националния стадион „ Васил Левски “ се виждат недобре почистени сектори. За цялото каре екипът ни видя едвам три снегорина един след различен, които почистваха бул. „ Васил Левски, спортното министерство и регионът пред стадиона. Обичайният за столицата трафик е в допълнение усложнен.

Тежките метеорологични условия затвориха планувания седмичен фермерски пазар.

Летище София работи в зимни условия. 6 полета са пренасочени на аварийни летища. Всички останали полети се извършват от и до летище София. Пистата се почиства от време на време, вероятни са известни отклонения в полетното разписание, предизвестяват от пресцентъра на аерогарата.

Силен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик, София, както и в региона на проход „ Предел “, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/, Враца и Леденика /обл. Враца/, Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „ Троянски “ проход /обл. Ловеч/, Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода „ Шипка “.

На места има закъсали товарни коли. Създадена е организация за изтеглянето им, тъй че да не пречат и да затрудняват придвижването.

За снегопочистване краткотрайно е лимитирано придвижването на МПС над 12 т по посока: Автомагистрала „ Струма “ от п.в "Бобошево" в посока София; Автомагистрала „ Люлин “ в посока излаз София - водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. „ Мало Бучино “; път I-6 Кюстендил- Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ ; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина" – Сливница, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР