Снежна блокада в част от държавите в Западна Европа. Обилни

...
Снежна блокада в част от държавите в Западна Европа. Обилни
Коментари Харесай

Снежна блокада в Западна Европа

Снежна обсада в част от страните в Западна Европа. Обилни снеговалежи сковаха огромни елементи от Северна Франция в първия ден от седмицата. Комбинацията от поледица и снежна завивка блокира десетки коли по северното френско крайбрежие. Бурите сътвориха проблеми и на доста други места в Западна Европа, съобщи Нова ТВ.

Заради изобилните снеговалежи Белгия регистрира нов връх на тапите от над 1000 км. Брюкселското летище " Завентем " пък спря работа за няколко часа. Циклонът " Ана ", който е и повода за бедствената обстановка, се придвижва на изток. Днес се чакат бурни ветрове в Германия, Австрия и Полша. По тази причина и в трите страни е разгласен червен сигнален код за рисково време. За Швейцария пък годна най-високата степен на заплаха е поради предстоящ изобилен снеговалеж.

Междувременно брюкселското летище " Завентем " в Брюксел възвърне отчасти работата си. Аерогарата бе затворена още от през вчерашния ден сутринта, а в следобедните часове няколко самолета съумяха да се приземят в прозорец от един час. Но и през днешния ден се наложи да анулира главната част от ранните утринни полети поради мразовитата конюнктура в Белгия.

Местни медии прецизират, че през вчерашния ден са били анулирани 300 полета, а стотина са били пренасочени, съобщи Българска национална телевизия. На аерогарата, както и в прилежащия град Льовен, Червеният кръст е обезпечил походни спални за пасажерите, които няма къде да изчакат възобновяване на естествената работа на летището.

Съобщава се за доста пасажери, които през вчерашния ден са били принудени да останат на борда на самолетите в продължение на повече от шест часа в на вятъра очакване на позволение за политане.

Летището не съумява да се оправи с почистването на пистите след изобилния снеговалеж, предшестван от дъжд и съпроводен с стремителен вятър. Съчетанието от тези зимни условия докара до цялостно замръзване на перона, пистите и машините на земята.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР