Снежен декември прогнозира климатологът Христо Попов в ефира на БНТ

...
Снежен декември прогнозира климатологът Христо Попов в ефира на БНТ
Коментари Харесай

Снежен декември прогнозира климатолог

Снежен декември предвижда климатологът Христо Попов в ефира на Българска национална телевизия тази заран. Средиземноморският циклон " Татяна " донесе първата снежна завивка, която покри съвсем цяла България в последното денонощие, разясни той.

" Снегът ще се задържи до сряда, когато ще има ясно време и ще се появи нов антициклон. В петък ще се образува нов циклон, който ще окаже въздействие на Балканския полуостров. От понеделник отново ще завали сняг, тъй че умерено можем да кажем, че зимата пристигна ", сподели Попов.

Той предизвести особено студентите, че за празника им на 8 декември времето ще бъде доста студено. " От на следващия ден вечер чакаме внезапно захлаждане, температурите ще паднат под минус 5 градуса, само че по-късно идва стопляне в четвъртък, който ще бъде и най-топлият ден през тази седмица. ", съобщи климатологът.

От началото на декември може да се чака също по този начин, че скиорите ще имат опция да се радват на белите писти, предвижда той.

" Температурите през декември ще бъдат в нормата, само че ще вали доста сняг. Максималните температури ще бъдат малко над нулата. Ако тази конюнктура, с периодично повтаряне на циклони, се задържи, аз чакам на Коледа и Нова година да има сняг ", заключи Попов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР