Снеговалежите в Западна България днес ще са интензивни и обилни.

...
Снеговалежите в Западна България днес ще са интензивни и обилни.
Коментари Харесай

Код жълто за сняг и дъжд в цялата страна

Снеговалежите в Западна България през днешния ден ще са интензивни и значителни. Очакваната снежна завивка ще надмине 10-15 сантиметра. В източна България ще вали най-вече дъжд като се изключи североизтока, където ще прехвърча сняг.В западна България температурите ще са сред 0 и 5 градуса в най-топлата част на денонощието, на изток - до 6-7 градуса. В хода на деня вятърът ще се усилва, изключително към Черноморието и в Дунавската низина. Жълт код за рисково време е в действие за 18 области на страната.
Утре денят още веднъж ще е снежен, леден и прохладен. Заради топлата земна повърхнина, снежната завивка отчасти ще се стапя, само че няма да изчезне, поради продължаващия изобилен снеговалеж в Западна България. На изток преваляванията ще са слаби. Вятърът на следващия ден ще е със мощни пориви в съвсем цялата страна. В западната половина ще има условия за снегонавявания в планинските и предпланинските региони.

Затопляне и връщане към пролетта - от сряда нататък. Валежите краткотрайно ще спрат, вятърът ще утихне, а температурите постепенно ще тръгнат нагоре. През втората половина на седмицата още веднъж ще има слаби валежи от дъжд, само че количествата ще са доста по-малки. Слънцето ще се покаже по-осезаемо в неделя след обяд - понеделник, когато облачността от запад на изток ще стартира да понижава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР