Снеговалежите днес постепенно ще спират. До обяд все още ще

...
Снеговалежите днес постепенно ще спират. До обяд все още ще
Коментари Харесай

Внимание: Вятърът стига до 80 км/ч днес

Снеговалежите през днешния ден последователно ще стопират. До обяд към момента ще превалява едва в планините, в Предбалкана и в Родопите. След това, от северозапад на югоизток облачността ще стартира да се раздира. Тук-там ще се покаже и слънцето. Температурите денем ще са ниски – сред 0 и 5 градуса в ранния следобяд. Вятърът към обяд ще се усили и в източната половина на страната поривите ще доближават скорост до 50-80 километра в час. В 8 области е в действие жълт код за мощен вятър, написа " Нова тв ". 



В планините ще превалява сняг съвсем през целия ден. Тенденцията е към края на деня преваляванията да стопират. Температурите ще са ниски и ще са в композиция със мощен, леден североизточен вятър, което ще основава чувството за още по-студено време. По високите елементи оптималните температури ще са към минус 9, в ниското – към минус 3.

В идващите дни Балканите ще попаднат под въздействието на зона с високо атмосферно налягане. Антициклонът, който сега се е настанил над централна Европа последователно ще се измести на изток. Във вторник се обрисува безоблачен и леден предиобед, термометрите ще ударят до минус 10 градуса в равнинната част на страната. Новогодишната нощ ще е облачна, само че със слаб сняг единствено в планините.

До края на седмицата ще се откри променлива облачност с дневни температури към 4-5 градуса. Валежи от сняг още веднъж чакаме в края на седмицата и началото на новата, когато от север ще нахлуе поредна доза леден въздух, а в региона на Средиземноморието ще се развие нов циклон.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР