Снеговалеж, обилни дъждове и лошо време блокираха Италия, пишат медиите

...
Снеговалеж, обилни дъждове и лошо време блокираха Италия, пишат медиите
Коментари Харесай

Ад в Италия! Няма газ, а снегът не спира

Снеговалеж, значителни дъждове и неприятно време блокираха Италия, пишат медиите на Апенините. Най-засегнати от неприятните метеорологични условия са региони в северната част на страната.

В районите Лигурия, Тоскана и Емилия-Романя ситуацията е най-лошо. Месните управляващи наблюдават равнищата на реките, тъй като има риск от преливане. Жителите на малко градче в Емилия-Романя бяха евакуирани поради преливането на река. В избавителната акция се включиха и хеликоптери.

В град Торино, който е промишлен център на Пиемонт, температурите паднаха под нулата. Полети бяха анулирани, а поради изобилните снеговалежи в региона се стигна и до транспортен безпорядък. Заради мощни ветрове пък дървета паднаха на пътища покрай Болоня. Една от лечебните заведения в града претърпя обилни вреди поради ветровете.

За похлупак стопираха и доставките на газ към Италия поради случая в Австрия. Най-малко един човек почина, а други бяха ранени, при гърмеж в австрийски газоразпределителен хъб. Доставките в редица европейски страни бяха прекратени. Италия даже разгласи изключително състояние поради газовите доставки. Министерството на икономическото развиване въпреки всичко акцентира, че страната не е застрашена от непосредствена енергийна рецесия, защото има задоволително газови запаси.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР