Снеготопенето активизира свлачища по пътя Асеновград - Смолян, съобщи дежурният

...
Снеготопенето активизира свлачища по пътя Асеновград - Смолян, съобщи дежурният
Коментари Харесай

Топенето на снега предизвика свлачища по пътя Асеновград-Смолян

Снеготопенето засилва свлачища по пътя Асеновград - Смолян, заяви дежурният в Областното пътно ръководство, представен от организация " Фокус ".

Много са сигналите за засилили се свлачища по пътя Асеновград - Смолян. Екипите на Областно пътно ръководство реагираха бързо и разчистиха всяко едно, само че това не значи, че не може да се засилват отново във всеки миг. Водачите би трябвало да бъдат изключително бдителни и да карат със съобразена с пътните условия скорост. В нощните часове, след рухването на температурите, се чакат и поледици, защото разтопеният сняг ще замръзне ", сподели още дежурният.

Опасност от образуването на свлачища има и по направлението Кричим - Девин.

От Областното пътно ръководство оповестиха още, че все още придвижването по главните пътища в Пловдивска област се реализира с естествена активност. По-натоварено придвижване се записва по пловдивския сектор на автомагистрала " Тракия ", също по пътищата Пловдив - Асеновград и Пловдив -Карлово.

Пътните настилки в равнинната част на региона са обикновено проходими и най-вече мокри, а в планинските региони – тук-там заледени, само че обработени. Все още е неразрешено прекосяването на камиони над 12 тона по пътя Поповица - Болярци. Проходът Троян - Кърнаре остава затворен за придвижване на всички моторни транспортни средства. Трафикът на територията на град Пловдив също се прави обикновено и без усложнения. По-засилено придвижване на коли се регистрира в централната градска част – по булевардите " Цар Борис III Обединител ", " Христо Ботев " и " Руски ", както и по входно-изходните артерии. Пътните настилки са най-вече мокри, само че обикновено проходими.

Всичко, което би трябвало да знаете за: В снега (655)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР