Снегопочистващите фирми за републиканската и общинската мрежа са готови за

...
Снегопочистващите фирми за републиканската и общинската мрежа са готови за
Коментари Харесай

В Самоков снегопочистващите фирми декларират, че са готови за зимния сезон

Снегопочистващите компании за републиканската и общинската мрежа са подготвени за зимния сезон, заяви кметът на Самоков Владимир Георгиев след среща с кметовете на села от общината, представители на Областното пътно ръководство и компания „ Бекастрой “.

Той чака кметовете на обитаеми места да затегнат контрола по нерегламентираното изхвърляне на боклуци и да ревизират сходството сред заявените съдове и действително нужните.

„ В селата поетапно ще се слагат контейнери за строителни боклуци и компостери. Закупени са нови контейнери за битови боклуци, които ще бъдат разпределени в града и селата “, добави той.



По време на срещата представителят на Областното пътно ръководство Огнян Александров декларирал, че компанията, ангажирана със снегопочистването на републиканската пътна мрежа, има подготвеност за зимния сезон.

Ангажиментите им включват и републиканските пътища в рамките на града и селата. В тази връзка кметовете, през чиито села минава републикански път, могат да подават сигнали към Областното пътно ръководство, в случай че има проблем със снегопочистването.

Кметът Георгиев предложил на сдружението да почиства по-внимателно в рамките на града, с цел да не се хвърля снегът по постройките, както се е случвало предходните години.

Другата му забележка е за мятане на прекомерно огромно количество пясък, който след зимния сезон мъчно се почиства от уличната мрежа.

Представителят на „ Бекастрой ”, ангажирана със снегопочистването на общинската пътна мрежа, декларирал, че компанията е закупила в допълнение нови машини, има и разполагаем пясък.

Въпросите към него били свързани със сметоизвозването. Кметове споделили, че не им стигат контейнерите и това води до преждевременното им препълване.



Кметът обяснил, че за компанията няма проблем да ги извозва повече пъти, само че би трябвало да се съобрази приходът от таксата за битови боклуци, който не е задоволителен да покрие спомагателни контейнери или спомагателни курсове.

По тази причина той предложил на кметовете да затегнат контрола във връзка с заявените съдове и дали подхождат на обекта, който обслужват.

Планувано е да се ревизират прецизно и подадените заявления за освобождение от такса боклук.

От „ Бекастрой ” декларирали, че сега правят замяна на счупени и амортизирани контейнери.

Кметът Георгиев уверил, че разискват интензивно по какъв начин да се реши въпросът с нерегламентираните сметища, които са главно със строителни боклуци. Възможно е да слагат контейнери особено за тях и от време на време да се извозват.

Предвижда се по селата да се слагат и компостери, в които да се изхвърлят биоразградимите боклуци.

„ Целта на всички тези ограничения е да се ограничи образуването на местни сметища “, разясняват от локалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР