Снегът затрупа едно много красиво място в страната.Изключително красиви кадри

...
Снегът затрупа едно много красиво място в страната.Изключително красиви кадри
Коментари Харесай

Сняг затрупа това вълшебно място у нас!

Снегът затрупа едно доста красиво място в страната.

Изключително красиви фрагменти от тази заран разгласиха в обществената мрежа Facebook от Meteo Bulgaria. Снимките са направени от Боян Даскалов и са направени в прелестния Равногор.

Равногор се намира в планински регион на 1319 метра надморска височина. Непосредствено над селото се издига връх Света Неделя. Изкачвайки стръмните му скатове, човек се чуди какво кара равногорци всяка година да изнасят на тил догоре огромния котел и живото агне за курбана. Но когато стигнете, изцяло ги разбирате – гледката, която се открива е невероятна.

На запад като на длан се вижда селото и цялото равногорско плато, нашарено от картофените ниви и горския разсадник. На север е Тракийската равнина, а на хоризонта се обрисува Балканът. На изток и юг, докъдето взор стига, се простира морето на Родопите.

Ясно се обрисува надълбоко вкопаната котловина на река Въча, оттатък нея е Чернатица с върховете Модър и Персенк. А който реши, че гледката не си коства, умерено може да преяжда с боровинки под дебелата сянка на смърчовете. След параклиса " Св. Илия “ се намира параклисът Велювите ливади.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР