Снегът почти закри ограничителите по ул. Граф ИгнатиевСнегът почти закри

...
Снегът почти закри ограничителите по ул. Граф ИгнатиевСнегът почти закри
Коментари Харесай

Снегът почти закри ограничителите по ул. „Граф Игнатиев”

Снегът съвсем закри ограничителите по ул. „ Граф Игнатиев ”
Снегът съвсем закри бетонните ограничители по ул. „ Граф Игнатиев ” в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Както стана известно към този момент, по ремонтираната емблематична столична улица сложиха ограничители, които да разделят трамвайното трасе от тротоара. Това стана обект на насмешки в обществените мрежи до ден сегашен. Още преди да завали снегът, хората недоволстваха, че по този начин сложени, в тези ограничители когато падне сняг, може елементарно човек да се спъне и да падне, защото затрупани от сняг, не се виждат.

На 14 декември бяха показани ограничителите с формата на призма, чийто размер е два пъти по-малък от тези, станали известни като „ перките ” по Графа.

До слагането на всички ограничители, в секторите, в които следва монтажът им, ще има краткотрайна сигнализация от така наречен бализи. От общината изясняват, че тяхната цел е да увеличи вниманието на пешеходците в региона на трамвайните линии, защото ул. „ Граф Игнатиев ” към този момент няма да има тротоари и е първата в града със споделено пространство сред минувачите и публичния превоз. Ограничителите са на разстояние 3,40 м, каквато е нормата за сигурност.

Разликата сред новите ограничителите и тези, които провокираха реакции, съгласно основния проектант на София Здравко Здравков е забележителна. „ Тези призми са понижени като габарит от 40 на 18 см определен е метод на слагане по този начин, че преди всичко да се обезпечи критерият сигурност. Водещата постоянно е била сигурността, по тази причина слагането на призмите ще бъде ситуирано паралелно на придвижването на трамвая и на пешеходците, тъй че да не дава опция хора, които просто не внимават да бъдат препънати в тези дребни ограничители ”, изясни той.

„ Тези, които предстоят да бъдат инсталирани мисля, че мъчно ще бъдат асоциирани с нещо отрицателно “, уточни проектанта проектант Иво Пантелеев и добави, че се понижават като размер на 50%. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР