Снегът не спря да вали през целия ден вчера. Колкото

...
Снегът не спря да вали през целия ден вчера. Колкото
Коментари Харесай

Пловдивчани грабнаха греблата СНИМКИ

Снегът не спря да вали през целия ден през вчерашния ден. Колкото и да се стараеха комуналните компании, почистеното след тях още веднъж побеляваше за нула време. За да оказват помощ както могат, стотици пловдивчани сграбчиха греблата и метлите и започнаха да разчистват тротоарите пред входове, офиси и магазини. Младо и остаряло въртеше лопатите с цялостна мощ.

" Тази заран станах, разчистих снега на входа и даже изринах паркоместата пред блока. Утре е ред на някой различен съсед ", изясни пред репортера ни ранобуден жител на блок на бул. " Ал. Стамболийски ". Той към този момент беше чул прогнозата, че ни чакат още няколко дни снеговалежи, и се надяваше, че съседите му също ще се включат в разчистването.  

На доста места в града обаче имаше хора, които повече мрънкаха, вместо да оказват помощ и разчистват пред собствеността си.  

Най-недоволни, естествено, бяха водачите. В ранни зори те трябваше да чистят колите си от натрупалия сняг и заледените стъкла. Тъй като пловдивчани всеобщо бяха избрали да се придвижват с персоналните си возила, малко по-късно колите заформиха солидни тапи на огромните градски кръстовища.  

„ Какъв избор имаме - или да се качим по колите, или да зъзнем по спирките и да чакаме  рейсовете, които също закъсняват поради снега “, разясниха изнервените от тапите водачи. Снегът по булевардите бързо се превръщаше в рискова киша, върху която се хлъзгаха даже колите 4х4. Много от вътрешнокварталните улици също тънеха в киша през целия ден. 

Тежка промяна претърпяха и продавачите на мартеници, за които оборотите удрят тавана в  последните февруарски дни. Тъй като при тях с цялостна мощ важи максимата „ ден година храни “, търговците прекараха дълги часове на студено, в непрекъснато почистване на сняг, който непрекъснато трупаше пред сергиите и върху стоката им.    

Доволни от неприятното време бяха единствено таксиметровите водачи. Всички, които се осмелиха да излязат на терен в снега, се хвалеха, че съвсем нямат празен курс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР