Снегът, който непрекъснато вали вече почти 24 часа, затруднява много

...
Снегът, който непрекъснато вали вече почти 24 часа, затруднява много
Коментари Харесай

Метър сняг в Сърбия, на места вали вече 7 дни

Снегът, който непрестанно вали към този момент съвсем 24 часа, затруднява доста елементи на Сърбия, а в някои общини е оповестено изключително състояние. Това съобщава белградският вестник “Политика ". Заради снежните преспи някои села са откъснати от света и са без ток към този момент няколко дни, написа изданието, представено от Българска национална телевизия.

В община Лучани бе оповестено изключително състояние, а доста районни пътища са непроходими. Извънредно състояние бе въведено в сряда в Нова Варош, защото в селата на тази община към 5 000 души са откъснати от света поради снега, който към този момент седем дни вали в този край. В някои места снегът е достигнал 1 метър. Снегът в Ягодина и Поморавле, който е съпроводен със мощен вятър, сътвори безпорядък по градските улици.

Жителите на Бродарево откриха през вчерашния ден по обяд премръзнал мъж в снега. Мъжът давал признаци на живот и за него се погрижили родственици, показва изданието. Жена на 78 години от село Бранчичи край Приеполе, която във вторник следобяд бе открита мъртва в снега, е починала от заледяване. Тя умряла край пътя в Бранчичи, връщайки се в дома си от познати, които живеели на другия завършек на това планинско село. Предполага се, че старицата се е подхлъзнала и е паднала в дълбокия сняг, след което не могла да се изправи, заради което замръзнала.

Почти на всички пътища в Косово придвижването е затруднено поради тежкия сняг. Заради снега изключително е тежка обстановката на пътя Прищина-Урошевац, написа още “Политика ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР