Снайперистка с цели 40 убити на нейно име е била

...
Снайперистка с цели 40 убити на нейно име е била
Коментари Харесай

Сръбска снайперистка в украински арест - ранена на фронта. Приписват й 40 убийства

Снайперистка с цели 40 убити на нейно име е била хваната от силите на Украйна, откакто другарите й я изоставили на бойното поле.

За Ирина Старикова – с кодово име Багира, се знае, че е от Сърбия и е търсена от украинските сили още от 2014 година.

Днес тя най-сетне е била хваната и са публикувани нейни фотоси.

Според локалните медии Старикова, която е разведена и има две деца, е виновна за 40 убити украинци, в това число и цивилни, написа " Дейли мейл ".

Старикова декларирала, че нейните бойни приятели я изоставили, знаейки че е ранена, макар че имали опция да я вземат. Явно считали, че ще почине от получените рани.

Смъртоносната снайперистка се бори против държавното управление на Киев, на страната на сепаратистите в Донецк, още от старта на спора преди 8 години.

Старикова се подрежда до имената на други сполучливи дами, които се борят като снайперисти, а тогавашният Съюз на съветските социалистически републики има голям опит в този вид битка.



По време на Втората международна война руската власт изпраща доста дами в сходни военни елементи.

Най-успешна се оказва Людмила Павличенко, която има 309 доказани жертви, което води и до страшния й прякор " Госпожа Смърт ". След сполучливата й активност още през 1942 година е изтеглена от фронта, като бива употребена за пропагандните цели на Съюз на съветските социалистически републики.

Повечето от останалите й колежки са приключили Централното женско учебно заведение за снайперистки тернировки, в което били обучавани от снайперистки, ветерани от Испанката революция.

Смята се, че с комбинираните старания на възпитаници и учители са унищожени към 12 000 немски бойци по време на войната.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР