Snapchat в сряда спря да промотира постове на американския президент

...
Snapchat в сряда спря да промотира постове на американския президент
Коментари Харесай

Snapchat ограничи публикациите на Тръмп заради расизъм

Snapchat в сряда спря да промотира постове на американския президент Доналд Тръмп, заявявайки, че подбуждат към " расово принуждение ", заяви Агенция Франс Прес.

„ В момента не промотираме наличието на президента в платформата „ Discover”, съобщи Snapchat в отговор на питане на Агенция Франс Прес, като се базира на ориентираната към младите секция за предложено наличие.

„ Няма да подкрепим гласове, които подбуждат към расово принуждение и неправда, като им предоставяме безвъзмездна промоция в „ Discover “, споделиха още от платформата.
Този ход пристигна, откакто Twitter зае невиждана позиция, скривайки пост на Тръмп като платформата съобщи, че той предизвиква насилието.

Решението беше взето през уикенда, по време на който изпълнителният шеф на компанията-собственик Snap Еван Шпигел изпрати дълъг меморандум на чиновниците, в който осъди това, което той счита за расова неправда и принуждение в Съединени американски щати.

" Всяка минута, в която мълчим в лицето на злото и неправдите, действаме в поддръжка на злините ", написа Шпигел, до момента в който фирмите реагираха на отвращение поради гибелта на афроамериканец при арест в Минесота.

Snapchat няма да разпространява сметки в Съединени американски щати, които са свързани с хора, които подбуждат расово принуждение към или отвън платформата за известия, съгласно Шпигел. Акаунтът на Тръмп остава в платформата, само че той към този момент няма да бъде предложен за гледане, съгласно Snapchat. „ Ще разясним с нашите дейности, че няма сива зона, що се отнася до расизма, насилието и несправедливостта - и няма да го насърчаваме, нито тези, които го поддържат, на нашата платформа “, се споделя още в известието.

Функцията Discover в Snapchat е платформа, в която основаната в Калифорния компания прави рекомендации към потребителите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР