Snapchat спира да промотира акаунта на Доналд Тръмп в платформата

...
Snapchat спира да промотира акаунта на Доналд Тръмп в платформата
Коментари Харесай

Snapchat спира да промотира Доналд Тръмп

Snapchat стопира да промотира акаунта на Доналд Тръмп в платформата си поради митингите за гибелта на Джордж Флойд в Съединени американски щати, съобщи CNN.

Публикациите на президента, които можеха да бъдат открити в секцията “Discover ” за маркиране на наличие от звезди и вести, към този момент няма да се излъчват в нея.

„ За момента не промотираме наличието на президента в платформата Snapchat Discover. Няма да даваме публичност на подбуждането на расовото принуждение и несправедливостта, като им предоставяме гратис промотиране в Discover... Расовото принуждение няма място в обществото ни и заставаме зад всички, които търсят мир, обич, тъждество и правдивост в Америка “, съобщи Рейчъл Ракузен, представител на Snap – компанията майка на соцалната мрежа.

Профилът на Тръмп продължава да е наличен, а мениджърът на предизборната му акция, Брад Парскейл, упрекна Snapchat, че пробва да окаже напън върху президента.

В неделя в писмо до чиновниците основният изпълнителен шеф на Snap, Евън Шпигел, разяснява, че обвързваните с расизъм сметки е неприемливо да бъдат промотирани. „ Много диспути има за бъдещето на страната ни и на света. Но няма място за този, обвързван с цената на човешкия живот и ваността на непрекъснатите старания за независимост, тъждество и правдивост “, съобщи той.

Миналата седмица Доналд Тръмп подписа заповед, обвързвана с регулацията на обществените платформи, откакто Twitter сложи икона за дезинформация на негова обява и скри друга.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР