Снабдяването с газ е подсигурено от две страни. В Чепеларе

...
Снабдяването с газ е подсигурено от две страни. В Чепеларе
Коментари Харесай

Управителят на „Си Ен Джи Марица“: Газ в Пампорово и Чепеларе ще има

Снабдяването с газ е подсигурено от две страни. В Чепеларе и Пампорово да бъдат спокойни - газ ще имат, стига да си заплащат, съобщи шефът на „ Си Ен Джи Марица “ Велин Георгиев.
Повод да го потърсим е появилият се ужас измежду потребителите на газ по така наречен виртуален прийом , защото компанията наскоро е сменила собствеността си, а се заприказва също, че е във банкрут .
Справка в Търговския указател сочи, че по решение на съда „ Си Ен Джи Марица “ е в намерено произвеждане по неплатежоспособност , поискано от КТБ. Дружеството е измежду длъжниците на банкрутиралата банка с 14 млн. лева За синдик е назначена Диана Атанасова.
„ КТБ желаят едни пари от „ Си Ен Джи “, които са си получили посредством цесия с „ Булгаргаз “, в резултат на която са били преведени 12 млн. лева . И заемът, който е бил от КТБ, е погасен . Сега КТБ желаят да скапват цесията и сдружението да се разгласи в неплатежоспособност “, съобщи шефът.
Той изясни, че на процедура виртуалният газопровод в Чепеларе е с двама клиенти – „ Амер спортс “ и хотел „ Родопски дом “, т.е. една лицензия с двама клиенти.
Надявам се да започва газификация на целия град . Надявам се да се усетят хората, че има газ и могат да я употребяват, тъй като това отопление е улеснение. В Пампорово потребителите са не повече от 15-20 на брой, а в този момент следва да се причислят 32-ма нови клиента плюс един ресторант и три хотела, само че хората са уплашени и не знаят защо става въпрос “, означи новият началник на компанията.
Собствеността на сдружението и адресът му фактически са изменени. От София то е трансферирано в Петрич. Притежание е напълно на „ Газ трейдинг 2002 “ ЕООД, благосъстоятелност на Велин Георгиев, а до наскоро - на Радослав Георгиев.
Съдружник от самото основаване на „ Си Ен Джи “ през 2008 година е Пламен Павлов в разнообразни конфигурации, само че още от началото и най-дълго време - със „ Синектик “ ЕООД и „ Метамодул “ ООД, като втората също е дебитор на КТБ с 21,7 млн. лева
„ Газ Трейдинг “ при започване на 2015 година става съучастник с 50% от дяловете в „ Си Ен Джи “, като изкупува частта на " Синектик ". Останалите 50% от тях били владеене на Пламен Павлов със средства, заети от " Синектик ".   
Месеци откакто шеф на „ Синектик “ става Бисер Лазов – главен очевидец по делото „ КТБ “, дължимото от Павлов взимане се трансферира посредством цесия на „ Газ Трейдинг “. На процедура Павлов е сключил контракт за заем на стойност 1 348 00 през 2009 година, само че през декември 2014 година, когато е контрактувана цесията, те са станали 2 милиона дружно с лихвите.
Следва нотариална покана от „ Газ трейдинг “ към Павлов да върне парите, обект на тази цесия, които към този момент към октомври 2017-та са набъбнали на 2,8 млн. лева .   " Газ трейдинг " взема под необикновен залог неговите дялове с решение на съда и Пламен Павлов остава отвън сдружението.
По-късно Павлов моли съда за следното: да в профил Велин Георгиев (в качеството му на сегашен легален представител на „ Си Ен Джи Марица – в неплатежоспособност) и да разгласи разпоредителните дейности на настоящия и предходния шеф за нищожни; да изиска от КЕВР да назначи него за необикновен търговски управител; сдружението да бъде лишено от правото да ръководи и да се разпорежда с имуществото си, като тези пълномощия бъдат предоставени на синдик.
Софийският градски съд със свое решение края на октомври т. година удовлетворява единствено последното искане и дефинира за синдик Диана Атанасова. Другите две са отхвърлени.  
„ В момента „ Си Ен Джи Марица “ е в намерено произвеждане по неплатежоспособност . Бившият шеф и съучастник на Цветан Василев са обкръжили сдружението и в този момент то бере всички плодове от това. Съдиите и банката са другият проблем, които работят и се чудят по какъв начин да овладеят сдружението “, разяснява актуалният шеф Велин Георгиев.  
По думите му обстановката е прекомерно комплицирана , само че времето ще покаже какво ще стане.
Той сподели, че сега доста мъчно се работи, тъй като във времето „ балонът се е надул “ и хотелите в Пампорово са задлъжнели, а община Чепеларе е в извънредно неприятно финансово положение.
Община Чепеларе е кочина. Нямат пет лв. да си платят за присъединението. Звънят ми непрекъснато . Работим да присъединим учебното заведение, тъй като децата са пуснати във почивка. Там има две учебни заведения и сега едното е захранено с бутилки, а другото през днешния ден би трябвало да го захраним и да стартират 72-часови проби. До три дни всичко би трябвало да завърши. Правим всичко допустимо, което е по силите ни, само че не може да се борим със Сатаната. Ако ревизирате усърдно кой кой е, ще ви стане ясно, че дяволът е доста черен “, разяснява Георгиев.

По думите на Георгиев в другите лицензионни територии Златица, Пирдоп и Стрелча „ няма един гвоздей забит, няма един метър тръба “. С община Карлово също имат проблеми. В създаденото посред им сдружение " КарловоГаз " компания " Си Ен Джи " има 66% дял, а останалите са на общината, само че имат спрени заплащания за над 200 хиляди лв.. 
Той изясни, че следва да се разгласи заседание на кредиторите, когато ще се предложи възстановителен проект.
Припомняме, че " Си Ен Джи Марица " ООД е записана с концепцията да внедри високоиновативен план за газификация на отдалечени от газопреносната мрежа територии в страната , като употребява технологията " Виртуален газопровод " на Галилео, Аржентина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР