Сн.: МВнРКонсулът ни в Хага сътвори нечуван скандал, а службата

...
Сн.: МВнРКонсулът ни в Хага сътвори нечуван скандал, а службата
Коментари Харесай

Консулът ни в Хага събирал такса Коронавирус! Външно го освободи веднага

Сн.: Министерство на външните работи

Консулът ни в Хага сътвори невиждан скандал, а службата му - прекъсната, откакто бе изобличен, че е събирал нелегално " такса ковид " за услуги в посолството. Тарифата била по 5 евро за българи и по по 10 евро - за нидерландци. Това оповестиха от пресцентъра на Външното ни министерство. Заради неприемливото държание на дипломата, външният министър Екатерина Захариева го отзова. По нейна заповед задграничната командировка на Свилен Илиев, завеждащ консулската работа в посолството ни в Хага, Кралство Нидерландия, е неотложно прекъсната.

" Причината е, че той събира нелегално „ такса “ ковид от посетителите в консулската работа на посолството: по пет евро за български жители и 10 евро за нидерландски и други жители ", обясниха от Министерство на външните работи.

„ Това държание е изцяло несъвместимо с българската дипломатическа работа и не може да бъде толерирано по никакъв метод. Благодаря на всички чиновници на Министерство на външните работи, които непрекъснато са разполагаем на българските жители във всички точки на света “, сподели Екатерина Захариева.

Според Закона за държавните такси (ЗДТ), парични суми се събират от органите на правосъдната власт, от другите държавни органи и бюджетни организации в размери, избрани с цени, утвърдени от Министерския съвет.

Таксите за даване на административни и консулски услуги от страна на Министерство на външните работи в задграничните представителства са избрани в Тарифа №3 по ЗДТ. В тази цена не е планувана опция за събиране на различен вид такси, с изключение на категорично плануваните в нея, а според ЗДТ „ недължимо платени такси се връщат по искане на заинтригуваната страна “.

Спрямо консула Свилен Илиев ще бъде формирано дисциплинарно произвеждане. Поискани са и пояснения от посланика ни в Кралство Нидерландия Румен Александров.

Сигнали за корупция може да изпращате към Инспектората на Министерство на външните работи на телефон +359 800 16 070, на мейл [email protected], както и посредством уеб страницата на министерството.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 20
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР