Сн. ЕПА/БГНЕС Третият в световната ранглиста, българинът Григор Димитров, успя

...
Сн. ЕПА/БГНЕС Третият в световната ранглиста, българинът Григор Димитров, успя
Коментари Харесай

Григор Димитров едва спаси петсетов мач срещу 186-ия в света


Сн. ЕПА/БГНЕС

Третият в международната класация, българинът Григор Димитров, съумя със сетни сили да се избави от много срамна загуба от 186-ия в света и да се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис в Мелбърн.

След близо 3 часа и половина игра, пет сета, един от които изгубен от него на нула, Димитров съумя да измъкне мача против абсолютния дебютант на такова равнище, пристигналия от квалификациите американец Макензи Макдоналд с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Играта на българина бе надалеч от равнището в края на предишния сезон, изобилстваше от неточности, като най-зле изглеждаха нещата при бекхенда. Редуваха се голям брой двойни неточности, а делът на извоюваните от него разигравания на втори сервис бе сериозно невисок – 28%.

Самият Димитров след мача сподели пред Евроспорт, че евентуално през днешния ден е играл под междинното си ниво.

22-годишният американец се възползва от всичко това и евентуално единствено неналичието на задоволително опит го лиши от успеха. До през днешния ден най-предно класираният тенисист, с който се бе срещал в кариерата си, бе 95-ти в ранглистата.

Макензи игра със забележително хладнокръвие през целия мач и нито за момент не се отклони от нападателната си тактичност, като непрестанно атакуваше бекхенда на Димитров и излизаше на мрежата.

Все отново в края на мача българинът устоя на напрежението и измъкна успеха. В третия кръг го чака също по този начин млад и нападателен противник, против който има много противен спомен. Става дума за 20-годишния руснак Андрей Рубльов, от който Григор Димитров загуби предходната година още във втория кръг на Откритото състезание на Съединените щати.

В сряда Рубльов победи Маркос Багдатис от Кипър с 6;4, 6:7 (5), 6:4, 6:2.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР