Сн. БГНЕС Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани

...
Сн. БГНЕС Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста четиримата задържани за отвличането на Адриан Златков


Сн. БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста четиримата арестувани по отношение на отвличането на Адриан Златков. Решението на съда не е дефинитивно и обвинените може да го апелират.

В началото на седмицата прокуратурата задържа небезизвестният Ивайло Борисов-Ториното, който бе обвиняем дружно с Златомир Иванов-Баретата, както и Здравка Стефанова, Мартин Марков и Георги Джамбазов.

Според обвиняването Ивайло Борисов и водачът му Мартин Марков са обезпечили двата автомобила, с които е бил отвлечен Златков, а Джамбазов и Маркова – сръбски СИМ-карти, с които са се водили договарянията с похитителите.

Ивайло Борисов отхвърли пред съда обвиняванията и каквато и да е съпричастност с отвличането на сина на търговеца на коли Тони Златков през лятото на предходната година.

Адриан Златков беше отвлечен край Герман на 30 август и освободен незасегнат на 10 септември 2017 година

Значителна част от доказателствения материал против четиримата е събран с дейното съдействие на органите на Министерство на вътрешните работи на Република Сърбия, както на сръбската прокуратура, се споделя в известие на държавното обвиняване.

Адвокатката на Ториното – Мариана Тодорова, разяснява, че съгласно прокуратурата Борисов и Мартин Марков са обезпечили " Опел " и " Шкода ", които похитителите употребявали при отвличането, а другите двама обвинени отговаряли за СИМ-картите, с които са водени договарянията за откупа.

Четиримата бяха арестувани във вторник по време на интервенцията по привеждане на престъпния контингент в страната в популярност.

По делото за отвличането на Адриян Златков е бил разпитван и самият Златомир Иванов, само че против него не са повдигнати обвинявания.

Бащата на похитения Тони Златков е притежател на известна столична автокъща. Той персонално водеше договарянията по откупа на сина си, само че неразкри пред медиите какъв брой е платил за освобождението му.

Освен с близостта му до Баретата, Ивайло Борисов за последно нашумя в края на февруари 2016 година, когато трима негови гардове пребиха на Околовръстното шосе младо семейство поради спречкване на пътя. По случая на съда бяха предадени Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР