Сн. БГНЕС Служители на Булгартабак-Холдинг АД протестират по столичните улици

...
Сн. БГНЕС Служители на Булгартабак-Холдинг АД протестират по столичните улици
Коментари Харесай

Булгартабак изкара служителите си на протест с плакати Не сме контрабандисти


Сн. БГНЕС
Служители на " Булгартабак-Холдинг " АД стачкуват по столичните улици с плакати " Не сме контрабандисти”. Те настояват, че са предизвикани от изявление на водача на " Да, България " Христо Иванов. Служителите са проведени в два протестни лъча – единият се насочи към постройката на Народното събрание, а другият – към централата на партията на Иванов на бул. " Драган Цанков ". Самият Иванов и членове на " Да, България " слязоха при стачкуващите в опит да приказват с тях, само че това по този начин и не се случи.

" Излязохме при тях и поискахме да беседваме, само че уредниците не разрешиха да влезем в контакт с хората. През полицията (благодарим за професионалното отношение), предложихме протестиращите да излъчат представители, които да се качат с нас в офиса и да обсъдим техните терзания и нашата позиция – още веднъж получихме отвод ", написа след това във Facebook някогашният правосъден министър.

Той посочи и, че е желал просто да изясни на хората, че с сътрудниците му са слезли при тях, " с цел да покажем почитание към Вашия труд и терзания. Ние не сме Ваши врагове. Искаме правда. Искаме страна, свободна от мафията. Искаме институциите да си правят работата. Ние сме на Ваша страна ".

" Освен това ги попитах, къде са притежателите на " Булгартабак ". Ние сме пред тях с лицата си, само че къде са видовете, които са ги изкарали на улицата и се крият зад тях, които ги употребяват за жив щит за своите закононарушения. Къде е Пеевски!? Това, което тези хора нямаха опция да чуят, е нашата покана дружно да отидем пред министерството на стопанската система и да желаяме министър Караниколов най-накрая да каже #КОЙ е притежателят на " Булгартабак ", добави Иванов.

Миналата седмица от партията му внесоха публични въпроси до Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ), прокуратурата и Народното събрание, свързани с информацията от турската работа за битка с проведената престъпност и контрабандата, че тютюневият холдинг създава главната част от конрабандните цигари на пазара в южната ни съседка.

В тази връзка и в сряда чиновници на " Булгартабак " под строй бяха изкарани на всеобщ митинг в София с плакати: " Булгартабак е виновен производител!”, " Ние почтено си плащаме налозите, а Вие ". Група протестиращи наобиколиха и редакциите на изданията на " Икономедиа " – " Дневник " и " Капитал " на ул. " Иван Вазов ".

Междувременно още във вторник известният публицист и преводач Еми Барух цитира в профила си във Facebook своя близка, работеща в предприятието, съгласно която " всички сме инструктирани да се явим рано сутринта пред фабриката, където под строй ще ни качат на рейсове и ще ни закарат в София на " митинг " под надпис: " Искаме работа, не вършим контрабанда ".

" На всеки 10 души има отговорник, който разполага с телефонните ни номера и следи за наличието. Служителите на " Техномаркет " също ще бъдат заставени да " стачкуват ". Инструктирани сме да не даваме изявленията пред медиите и да не се занимаваме с " провокатори ". Ще получим кречетала, още няколко закани и порция боязън... ", гласи цитатът, оповестен от Барух, повече от 12 часа преди митинга в сряда.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР