Сн. БГНЕС Съседи на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от

...
Сн. БГНЕС Съседи на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от
Коментари Харесай

Съседи на столичния кмет Фандъкова ще протестират пред дома ѝ


Сн. БГНЕС

Съседи на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от софийския кв. " Манастирски ливади - изток " провеждат митинг пред дома ѝ. Причината е неприятното положение или даже неналичието на инфраструктура към домовете им. Организаторите приканват във Facebook недоволните да се съберат в 12 часа на 22 октомври " под прозорците на кмета ".

Срещу неналичието на улична инфраструктура, осветяване, детски градини, учебни заведения и зелени площи на митинг излизат и поданици на кв. " Витоша ". В 12 часа на 21 октомври, събота, те се канят да блокират бул. Симеоновско шосе " при кръстовището с ул. " Иван Странски ".

Също в събота митинг ще има и в село Лозен. Той е предизвикан от изсичането на дървета в Лозенската планина. Хората желаят в идващите 10 години да не се издават разрешителни за рандеман на дървесина в планината и тя да се развива като за зона за туризъм. Местните поданици упорстват за възобновяване на пътищата и чешмите, разрушени при извозването на изсечените дървета. Протестът им е ориентиран главно към Министерството на земеделието и храните.

За понеделник - 23 октомври, пък е плануван митинг на поданици на кв. " Лозенец " против проектите за създаване на високи здания в квартала, където има главно къщи и ниски здания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР