Сн. БГНЕС Кметът на столичния район Младост Десислава Иванчева е

...
Сн. БГНЕС Кметът на столичния район Младост Десислава Иванчева е
Коментари Харесай

Арестуваната кметица на Младост си пусна още 10 дни платен отпуск


Сн. БГНЕС

Кметът на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева е удължила платения си отпуск с още 10 дни. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова във вторник при инспекция на ремонтирана улица в регион " Илинден ".

Иванчева е в ареста от 17 април поради съмнение за взимане на рушвет. Тъй като не може да извършва отговорностите си на областен кмет, тя си пусна заплатен отпуск след задържането си. Той беше до 8 май. След приключването му районният кмет е подал заявление за още 10 дни неявяване.

Новата молба е пусната посредством юристите на Иванчева. Тя не съдържа информация кой зам.-кмет да я замества, до момента в който е в отпуск. Подобно волеизявление имаше в първата молба за отпуск. Тогава Иванчева уточни като изпълняващ длъжността зам.-кмета Владимир Клисуров. Това обаче би трябвало да стане със специфична заповед, която не беше налична и се наложи общинският съвет да гласоподава кой да ръководи региона.

Клисуров опита да се откаже от поста първо с декларация до общинския съвет, подписана взаимно с другия зам.-кмет Румен Русев. Общинският съвет обаче реши да съблюдава волята на Иванчева и да даде ръководството на региона на Клисуров.

Миналата седмица той направи втори опит да се откаже от поста като подаде оставка като зам.-кмет, само че сега няма кой да я одобри, защото по закон това може да направи единствено задържаната Иванчев. Мотивите на краткотрайно ръководещия региона да се откаже от работата в администрацията са, че не желае да си " цапа ръцете " като пусне забавените от кметицата преписки, с които ще се даде зелена светлина за нови градежи в градинки и паркинги в региона. Иванчева беше задържана по съмнение за взимане на рушвет за напредването на една от тези преписки - на компанията " Ваклин груп ".

Междувременно през тази седмица районната администрация се ръководи от Русев, посочен от Иванчева като уредник на скрит план против нея. Това стана, откакто Клисуров излезе в 4-дневен отпуск и издаде заповед да го замества единственият останал в екипа Румен Русев.

Самият Русев на няколко пъти заявява, че ще придвижи забавените от Иванчева 200 - 300 преписки, в случай че те са законосъобразни. Според него по този начин се съблюдава закона, който слага и период за изговаряне на районната администрация.

Във вторник Фандъкова сподели, че доста желае, който и да извършва длъжността кмет, да бъде доста виновен, да обезпечи административното обслужване на жителите, с цел да не усещат те неналичието на управление, и на второ място да бъдат виновни във връзка с напредване на забавените процедури.

" Трябва да се гледат съответните случаи, да се търсят решения, тъй че и жителите да бъдат задоволени, и притежателите и вложителите да бъдат обезщетени ", уточни кметът и добави, че решения могат да бъдат открити и за тежки случаи, в които да се водят договаряния, само че би трябвало да има оферти от страна на районната администрация.

" Убедена съм, че и общинският съвет ще прегледа тези оферти предпочитано, с цел да могат да се ускорят забавените през последните години процедури ", сподели кметът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР