Сн. БГНЕС/ЕПА Нискотарифната авиокомпания Райънеър обяви, че отменя още 18

...
Сн. БГНЕС/ЕПА Нискотарифната авиокомпания Райънеър обяви, че отменя още 18
Коментари Харесай

Райънеър отменя още 18 000 полета


Сн. БГНЕС/ЕПА

Нискотарифната самолетна компания " Райънеър " разгласи, че анулира още 18 000 полета, планувани за интервала от ноември 2017 година до март 2018 година Това визира нови 400 000 пасажери, заяви " Гардиън ".

От превозвача оповестиха, че са уведомили пасажери по електронната поща и са им предложили да им върнат парите или да ги насочат към различни полети. Освен това те ще получат ваучери за по 40 паунда (при билет в едната посока) или 80 паунда (за двупосочни билети), които могат да употребяват, в случай че решат още веднъж да летят с " Райънеър ".

Компанията краткотрайно стопира 34 от маршрутите си за зимата.

По-рано през този месец " Райънеър " анулира по към 50 полета дневно до края на октомври, което засегна 315 000 пасажери. Обяснението беше, че от превозвача са объркали графиците с отпуските на водачите и не могат да обезпечат екипажи. Сред анулираните полети от първия стадий има и 20-ина от и до България.

Изпълнителният шеф на " Райънеър " Майкъл О'Лиъри още веднъж се извини на пасажерите, които няма да могат да летят, както са възнамерявали. Той отново оправда дефицита на екипажи с огромния брой водачи в отпуск през есента и зимата. Според О'Лиъри повече анулирани полети няма да има.

Ирландската компания се отхвърля и от желанието си да купи италианския банкрутирал транспортьор " Алиталия ". Обяснението на О'Лиъри е, че управлението на " Райънеър " ще се концентрира върху личните си проблеми и няма " да се разсейва " с " Алиталия ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР