сн: Архив/БГНЕС Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент за отпускане на

...
сн: Архив/БГНЕС Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент за отпускане на
Коментари Харесай

Премиерът умиротвори и надзирателите в затворите с 15 млн. лева


сн: Архив/БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент за разпределяне на 15 милиона лв. за увеличение на заплатите на двете съществени дирекции в Министерството на правораздаването - " Изпълнение на наказванията " и " Охрана ".

Новината бе обявената в сряда от Синдиката на чиновниците в пандизите след среща с Борисов и правосъдния министър Цецка Цачева.

Решението анулира плануваните до края на седмицата митинги на чиновниците в пандизите в Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора.

Парите ще послужат за равнене на възнагражденията, заплащани за характерни условия на чиновниците в правосъдното министерство с тези в Министерство на вътрешните работи.

Все още не е решено обаче от кой момент правосъдната защита и чиновниците в пандизите ще получат по-високите си заплати. Уговорена е последваща среща в Министерството на правораздаването на 29 март.

Синдикатът на чиновниците в пандизите ще разиска направените оферти до края на седмицата и ще разгласи дали ще продължи протестните дейности.

През февруари Цецка Цачева изясни, че в бюджета за тази година има пари за 5% нарастване на заплатите на чиновниците на пандизите и правосъдната защита. Тогава тя отхвърли настояванията за 20-процентно покачване на възнагражденията, което е главната цел на продължаващите месеци митинги. Изчисленията демонстрират, че за 10% по-високи заплати са нужни към 14 млн. лева

През януари министър председателят Бойко Борисов потуши полицейските митинги при започване на българското европредседателство със 100 милиона лев. Според позицията в системата заплатите на служителите на реда бяха увеличени с сред 10 и 15 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР