Смятате ли да въведете допълнителни задължения за доставчиците на услуги,

...
Смятате ли да въведете допълнителни задължения за доставчиците на услуги,
Коментари Харесай

Евродепутатът от Варна Емил Радев с важен въпрос към еврокомисар Вестегер

 " Смятате ли да въведете спомагателни отговорности за доставчиците на услуги, защото и все още към момента сме очевидци на подписване на контракти за артикули и услуги, при които потребителите не са били съответно осведомени с цялата информация по отношение на предмета на контракта? “, попита евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев при размяната на отзиви сред членовете на комисията по правни въпроси на Екологичен потенциал и изпълнителния зам.-председател на Европейска комисия Маргрете Вестегер, чието портфолио има за цел да приготви Европа за цифровите провокации.

Във въпроса си към еврокомисар Вестегер Емил Радев напомни, че Директивата за електронни известия планува информацията, която следва да се дава от доставчиците на цифрови услуги към потребителите. Според зам.-председателя на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал тематиката остава настояща и са нужни спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява отбраната на потребителите от възможни нелоялни практики.

" В политическите насоки за сегашния мандат на Европейска комисия ръководителят Урсула фон дер Лайен показва, че нов Закон за цифровите услуги ще надгради съществуващите правила за отговорност и сигурност на цифровите платформи, услуги и артикули и ще приключи единния дигитален пазар “, означи българският евродепутат пред сътрудниците си в комисията по правни въпроси на Европейския парламент в Брюксел.

По думите на Радев точно в тази връзка би трябвало да е ясно " дали Европейска комисия счита да предложи по-нататъшна хармонизация на наредбите по отношение на цифровите контракти и дали ще бъдат въведени нови регулаторни подходи, свързани със актуалните цифрови технологии и по-конкретно с блокчейн договорите “.

Друг значим въпрос съгласно Емил Радев е дали Комисията възнамерява да резервира правилото на " лимитирана отговорност “ от Директивата за електронната търговия. Съгласно членове 12-15 на тази инструкция, при някои условия доставчикът на електронни услуги не носи отговорност за предоставената информация. Това важи в случаите, когато доставчикът към момента не е почнал преноса или не сортира, или трансформира информацията, която се придвижва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР