Смятате ли, че е много полезно да пиете чаша студена

...
Смятате ли, че е много полезно да пиете чаша студена
Коментари Харесай

Ето защо тибетските монаси и всички красиви жени пият топла вода сутрин

Смятате ли, че е доста потребно да пиете чаша студена вода заран? Време е да разгледати всички точки и да разберете какъв брой е подобаващ този табиет, тъй като според от температурата водата може да бъде потребна и не доста потребна.
Защо да пием вода?
Всеки уважващ себе си човек, най-малко един път в живота си се е интересувал от тайните на младостта, почистването, загубата на тегло... И единствено в едно доближаване на възгледите на формалната и различната медицина - водата би трябвало да се пие. Но по какъв начин, по кое време и какво - всеки тук има свое лично мнение.
Анализирахе препоръките на обичайна медицина, аюрведа и ориенталските учения на тибетските лами. Оказва се, че чистата вода е единственият източник на живот и дългоденствие, а също по този начин е належащо да я пием вярно, написа zajenata.bg.
Човек се състои от 60-80% от вода. Оттук и отговорът на въпроса: " Защо да пием доста вода? " - с цел да живеем! Думата " доста " значи не несъмнено количество литър. Не е належащо да пиете осем чаши вода дневно. Най-малкото няма научно удостоверение за това свидетелствуване. Официалната медицина има вяра, че би трябвало да пиете толкоз, колкото желаете. И тогава, когато желаете.

8 съвета при стомашен рефлукс
Правилното количество течност зависи от пола, възрастта, тежестта, физическата интензивност, околната среда, храненето и други признаци. Според статистическо проучване на Института по медицина на Съединени американски щати, задоволително е мъжете да употребяват 3,7 литра течност на ден, а за дамите - към 2,7 литра. И няма значение по какъв начин водата навлиза в тялото: под формата на сок, чай, чорба, зеленчуци или плодове.
Но съгласно ориенталските учения за тайната на безконечната младост се смята топлата вода. Не загрявайте, не затопляйте водата повече от 40-45 градуса, би трябвало да е към тези градуси. В същото време, най-лошото нещо, което човек може да направи за тялото, е да пие студена вода или питиета с лед.
Тибетските лекари са сигурни, че чаша топла вода заран на празен корем удължава живота с цели 10 години! Топлата вода удвоява детайла на огъня - стомаха и убива микробите, които се натрупват в него през нощта. В Китай, от детството, децата се научават да пият авансово затоплена вода преди хранене. Дори в кафенето и ресторанта, преди да донесете поръчката на клиента, той сервира чаша топла вода.
Аюрведа твърди, че чаша топла вода след пробуждане ще ви помогне да се освободите от мигрена, високо кръвно налягане, анемия, затлъстяване, артрит и други болести.

Д-р Михаил Вулджев: С съвременни оперативни техники ставният хрущял се възвръща
Разбира се, в тези изказвания има смисъл. От студена вода тялото не се разсънва, само че изпитва потрес и включва сигнали, ориентирани към нагряване на водата до оптимална температура - вътрешната температура на тялото.
С други думи, в храносмилателните органи имат вазоспазъм и се основава повече слуз за отбрана на стените на стомаха и хранопровода, заради което храносмилането се забавя. Едновременно с спазъмът на стомаха се развива до конвулсии на жлъчния мехур и се образува жлъчна застоялост.
Вместо да всмуква хранителни субстанции, тялото употребява сила, с цел да контролира температурата. Това не е най-хубавият метод за изгаряне на калории, а в противен случай, един от най-лошите.
Да пиете топла вода на цялостен корем, няма смисъл. По-добре е да го извършите заран, на празен корем. Чаша от такава вода ще отпусне мускулатурата на храносмилателните органи, ще пречисти стените на стомаха от остатъците от храна и стомашния сок и ще възстановява киселинно-базовия баланс.
Благодарение на чаша гореща вода заран се открива метаболизъм, пречиства се кръвта и се ускоряват процесите на детоксикация на организма през кожата, бъбреците и лимфната система. Подобрява приключването на жлъчката, тялото последователно се разсънва и храносмилателната система се започва доста деликатно, без потрес и претоварване.
Резултатът от такава ежедневна утринна процедура ще бъде чистата кожа, без лоен емайл и акне, неочаквана загуба на тегло без изпитание
и нормализиране на кръвното налягане.
Не мислете, за какво да пиете вода на празен корем, а действайте! Не оставайте да кипне, а единствено затоплете всяка заран чаша вода и пийте постепенно, на дребни глътки. Не бързайте да закусите, а пийте вода с храната за към 20 минути. И с цел да видите резултата - пробвайте се да го извършите на следващия ден, ще бъдете прелестно сюрпризирани!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР