Смятате, че ще заситите глада си, хапвайки нещо набързо, но

...
Смятате, че ще заситите глада си, хапвайки нещо набързо, но
Коментари Харесай

10 храни, които ни карат да огледняваме по-бързо

Смятате, че ще заситите глада си, хапвайки нещо небрежно, само че след час сте по-гладни от преди. Защо това е по този начин? – Защото някои храни основават заблуда за задоволеност. От тях единствено огладняваме повече. Може и да са здравословни, само че да им липсват нужните детайли, които да заситят организма. Може би ще погледнете с други очи на идващите храни, от които единствено ще огладнеете повече.

Зърнени храни – имат изкуствени подсладители и детайли, които не са потребни за вас. По-добре изберете овесените ядки като техен заместите, с цел да снабдите организма с потребна и засищаща закуска.

Дъвка – дъвченето единствено усилва възприятието на апетит повече. То имитира хранене, само че действително не поглъщате нищо, ето за какво дъвката ще ви накара да огладнеете. Ако ви се дъвче нещо, хапнете малко ядки, тъй като те имат потребност от по-голям брой сдъвквания, с цел да се усвоят по-лесно от организма.

Сок от плодове – фрешовете са несъмнено чудесни за здравословното хранене, само че не прекалявайте с тях, тъй като предизвикат апетит. Ето за какво, в случай че сте жадни, по-добре изпийте чаша вода с лимон.

Ябълки – плодът е чудесна бърза закуска или междинно хранене, само че не хапвайте само ябълки. Добавете кисело мляко или ядки към храненето, с цел да се почувства организма утолен.

Кисело мляко с ниска масленост – счита се, че това е здравословният вид на киселото мляко, само че в действителност то ще ви засити за малко време. Изберете вид, който има повече протеини, с цел да се почувствате добре и да бъдете сити и цялостни с сила.

Здравословни барчета – тези барчета с гранола, които хапвате за закуска, тъй като са потребни. Да те нямат толкоз калории, само че в състава им има олио и захар. Заради това закуската ще се окаже много лека и ще огладнеете след час.

Сирене – в случай че си хапнете сирене, също ще се сътвори подправен резултат на задоволеност, тъй като веществата в него не могат да утолят глада за дълго време. Тук разновидността ви е да си хапнете извара, която е богата на протеини и не съдържа толкоз калории. Хем вкусно, хем здравословно, хем засищащо.

Омлет – в случай че приготвите омлет само от белтъци, колкото и здравословно да ви се коства ястието, то няма да ви държи сити дълго време. Трябва да включите и жълтъците. Мазнините, които те съдържат, дават отговор за притъпяване чувството за апетит. Възползвайте се от всички детайли на яйцата, употребявайки всяка тяхна част за приготвянето на апетитен омлет.

Салатен дресинг – овкусяват салатите доста апетитно, само че съдържат сол и захар, които не са по никакъв начин потребни. За да бъде салатата засищаща, включете в нея месо или различен протеин, а може просто да не я овкусявате толкоз.

Пържени картофки – обичаното ни бързо ядене, цялостно със сол и мазнини. Със сигурност ще се почувствате сити малко откакто ги хапнете, само че и след малко време ще усетите по какъв начин гладът се прокрадва във вас. Ако вместо да ги изпържите, сварите картофите, резултатът ще е друг, тъй като ще се освободят повече потребни детайли, а и ще хапнете картофите в по-малко калоричната им форма.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР