Смятаният за балансьор в преговорите за съставяне на ново израелско

...
Смятаният за балансьор в преговорите за съставяне на ново израелско
Коментари Харесай

Балансьорът в израелската политика смята изборите за неизбежни

Смятаният за балансьор в договарянията за сформиране на ново израелско държавно управление Авигдор Либерман съобщи през днешния ден, че произвеждането на нови избори - третите в границите на година - е неизбежно, имайки поради продължаващата политическа парализа, съобщи ДПА.

Надеждите партията " Ликуд " на премиера Бенямин Нетаняху и групировката " Синьо и бяло " на Бени Ганц да излъчат държавно управление на националното единение понижиха, откакто Нетаняху и Ганц се упрекнаха взаимно в отвращение за компромис.

" И двамата взеха стратегическо решение да не вършат опит за съставяне на държавно управление на националното единение, по тази причина и двете партии носят отговорността за следващите избори ", сподели Либерман в изявление за в. " Йедиот ахронот ". По думите му всяка от двете обединения счита, че нови избори ще им донесат повече места в Народното събрание.

Либерман също така непосредствено изключи разновидността да сформира дясно държавно управление с " Ликуд ", тъй като то би могло да разчита на прекомерно малко парламентарно болшинство заради общия брой на депутатите на двете политически сили.

Управленията с сходни нежни болшинства постоянно са придружени от " непрекъснати търкания ", сподели Либерман, и добави, че сходен вид ръководство крие и опасността да сътвори разделяне в израелското общество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР