Смятаният за аутсайдер католик, кмет на малък град и баща

...
Смятаният за аутсайдер католик, кмет на малък град и баща
Коментари Харесай

Първични избори в Унгария: Опозицията определя съперник на Виктор Орбан

Смятаният за новобранец католик, кмет на дребен град и татко на седем деца Петер Марки-Зай води пред родената в България Клара Добрев в днешния втори тур на първичните избори за общ претендент за министър председател на унгарската съпротива.

На парламентарния избор следващата година сегашният министър председател Виктор Орбан ще се изправи за първи път против общ опозиционен фронт, обединил леви и десни обединения.

И двамата опозиционни претенденти за премиерския пост са за унищожаване на сегашната " нелиберална страна ", възстановяване на влошените връзки с Брюксел и приемане на еврото в обозримо бъдеще.

49-годишната Добрев е сегашен заместник-председател на Европейския парламент. Голямото ѝ преимущество е нейният политически опит, огромният минус - личният ѝ брачен партньор Ференц Дюрчани - някогашен маджарски министър председател.

През 2006 година стана ясно, че той е излъгал за положението на стопанската система за продобиване на изборите. Окончателна победа на Марки Зай би осуетила тактиката на ръководещата партия Фидес да показва опозицията като марионетки на социалиста Дюрчани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР