Смятаме Йордания за много важен партньор в Близкия Изток, страната

...
Смятаме Йордания за много важен партньор в Близкия Изток, страната
Коментари Харесай

Румен Радев при крал Абдула Втори: Йордания е важен партньор за нас

Смятаме Йордания за доста значим сътрудник в Близкия Изток, страната е остров на непоклатимост, сподели президентът Румен Радев при започване на пленарните диалози на двете делегации в двореца " Хусейния " в Аман.

В кралския замък българският президент и брачната половинка му Десислава Радева бяха посрещнати по-рано през днешния ден с публична гала от техни величества крал Абдула Втори и кралица Рания. След срещата сред двамата държавни ръководители и техните съпруги започнаха пленарните диалози на двете делегации.

Кралят приветства водената от президента делегация и добави, че това е и опция за отбелязване на 50-годишните дипломатически връзки сред двете страни.

Президентът Румен Радев и представители на водената от президента делегация взеха присъединяване в българо-йордански бизнес конгрес в Аманската комерсиална камара.

В него участваха и компании от България в областта на осведомителните технологии, хранително-вкусовата индустрия. Водената от българския държавен глава делегация включва и представители на 30 български компании.

Държавният глава, който е на публично посещаване в Йордания, уточни пред представители на локалния бизнес, че нощес се е срещнал с българската общественост и на срещата е имало повече от 100 йорданци, приключили в България. " Снощи видях най-важната причина за сполучлив бизнес - доверие и взаимно почитание. Убеден съм в бъдещото на българо-йорданските бизнес връзки ", съобщи президентът. Той добави, че България преглежда Йордания като врата към Близкия Изток, а страната ни е врата към Европейски Съюз.

В рамките на форума Хасковската търговско-промишлена палата подписва два меморандума за съгласие - с Аманската комерсиална камара, и с бизнес асоциация " Йордания-Европа ". От името на " Първомай " БТ се подписва контракт за експорт на 500 тона тютюни. Договорен е и меморандум за партньорство сред " София тех парк " и Международния проучвателен център SESAME.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР