Смятаме, че в рамките на две седмици ще спаднат на

...
Смятаме, че в рамките на две седмици ще спаднат на
Коментари Харесай

Локдаун 2.0: Очакванията са за над 50% спад на заразените

Смятаме, че в границите на две седмици ще спаднат на 50% случаите на новозаразените . Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов. По думите му повдигането на коефициента от суровост от 48 на над 70% е задоволително за намаление на случаите и понижаване на смъртността.

" Наложи се да се увеличи тази суровост и да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения и една от тях е именно  младежите да бъдат лимитирани в тяхното свободно придвижване , тъй като милион и 200 хиляди ще имат по-малко връзка между тях и по този метод ще спрем циркулацията и предаването в фамилиите и в общите колективи ", сподели проф. Балтов.

Директорът на " Пирогов " изясни, че  системата е извънредно натоварена, лекарите са на лимита на силите си  и поради дългите наряди пораждат и неточности и не би трябвало да се позволява свръх натегнатост и неспособност за съответно лекуване на всички пациенти. " Искаме да дадем глътка въздух на системата на опазването на здравето и да се разреши на нашите сътрудници да видят, че ние стоим зад тях и желаеме да забележим, че нещата в действителност олекват за лекарите, които работят в Коронавирус отделенията ", акцентира проф. Балтов.

Той изрази вяра след три седмици от въвеждането на по-строгите ограничения смъртността да е намаляла доста . " Идват едни доста светли празници, които всички желаят да честват с приятелите и роднините си, една от концепциите по тази причина до 21-ви, с цел да можем след това да честваме празниците, само че никога да не се разпускаме, да има една отговорност на хората, че въпреки всичко би трябвало да съблюдават някакви ограничения. Коледа е фамилен празник, не мисля, че е проблематичен празник ", сподели проф. Балтов.

Относно празнуването на 8 декември Балтов счита, че  младежите са осъзнали рисковете и няма да вършат огромни събирания, които да провокират проблеми по-късно .

Според него новите ограничения няма да обиден толкоз доста бизнеси, " въпреки всичко има някакви благоприятни условия за обезщетения ". " Ние не желаеме да ни олекне на нас, ние желаеме хората да схванат, че здравето е номер 1. Животът е най-ценното нещо, което имаме.  Защо би трябвало да пропиляваме живота си поради някакви събирания и някакви непотребни неща , които могат да се отсрочат умерено във времето ", безапелационен бе шефът на " Пирогов ".

Той напомни, че има и прогрес във имунизациите и  безусловно след Нова година ще стартира и процесът на имунизацията . „ Така че мисля, че хубавите неща предстоят “, сподели Балтов. По думите му процентът на невярващите, че има ковид е намалял от 45 на 20%. Той се надява, че когато хората видят, че има резултат и от тези ограничения, ще осъзнаят, че лекарите са били прави.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР