Смятаме, че общественият договор на община Раковски с жителите ѝ

...
Смятаме, че общественият договор на община Раковски с жителите ѝ
Коментари Харесай

Живеещите в и около Шишманци искат референдум заради скандалния екозавод

Смятаме, че публичният контракт на община Раковски с жителите ѝ е нарушен. Обещанията, че ще е като във Виена, не се оказаха правилни – има непрекъснато проблеми. Така протестиращи при Шишманци поради следващия случай на запалени боклуци в локалния екозавод желаеха локален референдум за бъдещето на предприятието.
Кметът на Раковски Павел Гурджаров удостовери пред Българска национална телевизия, че би трябвало да има локално допитване. Той обаче не можа да каже по кое време ще е допустимо да се организира подобен референдум. До момента са събрани над 2000 подписа, а протестиращите има вяра, че няма да имат проблем за седмица да се съберат 20 000 подписа.
Припомняме, че според Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт, локален референдум се създава по предложение на:
1. най-малко една пета от общинските съветници, само че не по-малко от трима общински съветници;
2. кмета на общината, надлежно кмета на кметството или района;
3. предприемчив комитет с подписите на не по-малко от една двадесета от жителите с изборни права, които имат непрекъснат адрес на територията на съответната община, регион или кметство все още на регистриране на предлагането в регистъра.
Каним премиера на кафе, подсетиха и протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР