Смятаме, че можем да реализираме всичко от обещаното, заяви канцлерът

...
Смятаме, че можем да реализираме всичко от обещаното, заяви канцлерът
Коментари Харесай

Консерваторите в Германия обещаха пълна заетост

Смятаме, че можем да осъществяваме всичко от обещаното, съобщи канцлерът на конференция с водача на ХСС Ханс Зеехофер.

Още по тематиката

Документът е взаимен с баварския Християн-социален съюз (ХСС) и някои детайли от него към този момент са известни. Въпреки това двете партии още един път удостоверяват в него, че няма да покачват налози, нямат желание страната да тегли заеми и ще усилват вложенията, до момента в който са на власт по време на четвърти мандат за Меркел. Няма единна позиция за мигрантите, като ХСС продължава да упорства за квота от 200 000 чужденци.

Сред тях са намаляването на налога върху приходите на обща стойност 15 милиарда евро годишно, както и строителство на жилища. За родители с деца ще има спомагателни данъчни облекчения и ще се вкарат дотации за строителство в помощ на фамилиите за още към 9 милиарда евро.

" Важен пункт е, че желаеме да реализираме цялостна претовареност ", съобщи водачът на ХСС Хорст Зеехофер. Reuters изяснява, че двете сестрински партии считат за цялостна претовареност равнище на безработицата от под 3%, до момента в който в този момент тя е 5.5%. Подобни равнища на безработица, съответстващи на времената на немското икономическо знамение, са непознати от средата на 70-те години насам.

Колко известни са ХДС/ХСС

ХДС/ХСС имат 16 пункта преднина пред съдружните си сътрудници от Германската социал-демократическа партия, само че 40-42% от вота не стигат за независимо ръководство. Популярността на обичайна десница е най-високата от септември 2015г. насам, сочи изследване на института Forsa, оповестено в сряда. Очакванията са за възобновление на коалиция на ХДС/ХСС с демократичните Свободни демократи, които имат 7% поддръжка.

Над половината (52%) от интервюираните в интервала 19-23 юни споделят, че биха дали четвърти мандат на Меркел, въпреки че избирането на канцлер не става директно. Основният ѝ конкурент - водачът на ГСДП Мартин Шулц, е с 22% поддръжка по този въпрос.

Едва 9% имат доверие, че социал-демократите могат да решат проблемите на Германия против 40% за консерваторите на Меркел. Това е най-високата оценка за ръководещата десница от октомври 2013г. насам.

Милиарди за инфраструктура

Платформата съдържа и желание идващият законодателен цикъл да включва нова капиталова стратегия. Според източници на Reuters става дума за вложение на 12 милиарда евро във всяка от годините до 2021 година единствено за насърчаване на широколентов интернет.

Финансовият министър Волфганг Шойбле сподели в неделя, че не е изключено да може налозите да се понижат повече от рамката на партийната стратегия. Освен строителни помощи за младите фамилии се разисква поддръжка за проучвания и разработки на дребни и междинни компании. От 2020г. ще стартира прехаването на така наречен налог взаимност, с който към този момент четвърт век се субсидира възобновяване на някогашната Германска демократична република. Какво дават обещание ХДС и ХСС Данъци и финанси - без трупане на нови задължения- намаление на налога върху приходите с общ годишен резултат 15 милиарда евро годишно- повишение от 54 хиляди на 60 хиляди на прага за облагане на приходите с най-високата ставка- Германия и Франция ще опитат да хармонизират равнищата на корпоративните си налози
- подготвеност да се работи с Париж за насърчаване на еврозоната малко по малко, само че без единодушие за шерване на отговорността на задълженията на страните в нея Икономика и вложения - цялостна претовареност до 2025г., разбирана като безработица под 3%- строителство на 1.5 милиона жилища за целия парламентарен мандат- увеличение до 2025г. от 3% на 3.5% от Брутният вътрешен продукт на каузи на разноските за проучвания и разработки. Външна политика - " План Маршал " за Африка- отменяне на пълноправно участие за Турция- увеличение на разноските за развиване на други страни в съответствие 1:1 с растежа на тези за защита Сигурност - поддръжка за съюза за сигурност на ЕС- увеличение на служителите на реда в страната с 15 000 души- разгръщане на видео наблюдението Грижа за фамилията - увеличение на детските надбавки с 25 евро на месец за всяко дете- освободени от налози помощи за фамилии с деца, които ще се осъществят на две степени; първата степен е на стойност 4 милиарда евро- право на целодневна грижа за децата от началното обучение, като страната поема част от разноските.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР