Смятаме, че би било разумно президентът да проведе още едни

...
Смятаме, че би било разумно президентът да проведе още едни
Коментари Харесай

Христо Иванов: Би било разумно президентът да проведе още едни цикъл на консултации

Смятаме, че би било рационално президентът да организира още едни цикъл на съвещания, на които всички тези политически сили, които в този момент в пленарна зала си замълчаха, да създадат поръчки.  " Демократична България " е подготвена да носи отговорност за лъчение на ръководство, само че не на каквото и да е ръководство.

Това съобщи водачът на " Демократична България " Христо Иванов в Народното събрание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".  Очаквахме партиите, които не се включиха в предварителните съвещания, най-малко в зала, да кажат нещо всъщност. Беше оставено всичко това в безмълвие, което остави доста неприятно усещане. Не за ориста на един или различен мандат, а въобще за отношението към това по какъв начин ще се ръководи страната, изясни Иванов.

По думите му  “Демократична България " се отнася извънредно съществено към процеса на лъчение на ръководство със схващане какъв брой е съществено ситуацията, в което се намира България.

" Това беше следващата обстановка, която сподели, че като цяло политическите сили не се отнасят доста съществено към това какво се случва. ", сподели водачът на партията.

" Ние ще можем да отговорим на въпроса, дали в границите на третия мандат ще можем да подкрепим или да имаме някаква роля, едвам откакто забележим дали има минимална настройка да се вършат промени, минимална настройка да се поеме отговорност за политики, които да движат страната напред. Не считаме, че просто би трябвало да имаме някакво държавно управление ", обясни още Христо Иванов.

" Рано или късно би трябвало да проведем сериозен диалог за това какво ще вършим. Ако не желаят под формата на решение, да е под формата на декларация. Ако не желаят под формата на декларация, да е под формата на консултация. Ако не желаят да е под формата на консултация, да е под каквато и да е било форма, само че да е някаква ангажираща полемика. ", съобщи той.

Иванов бе безапелационен, че “Демократична България " е взела участие във всички ангажиращи полемики и се е заела с позиция.

В умозаключение Иванов сподели, че не могат да тласнат страната към избори и това би  означавало да се затвори шанса за еврозоната.

" Не е въпроса с какви хартийки ще се разплащаме. Въпроса е по тази причина дали България ще бъде в сърцето на Европейски Съюз. Това значи да отложим всевъзможни политически вероятности, да решим проблемите, с които се аргументира отхвърли да бъдем признати в Шенген. Отново въпроса е не кой по какъв начин ще пътува. Въпросът е дали ще бъдем сърцето на Европейски Съюз. От тази позиция ми се коства прекомерно значимо да не позволяваме още едни избори и отсрочване във времето на решаването на политическата рецесия. ", заключи водачът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР