Смятам, че това, което постигнахме днес на съвещанието на надзорния

...
Смятам, че това, което постигнахме днес на съвещанието на надзорния
Коментари Харесай

БЛС доволен от Рамковия договор

Смятам, че това, което постигнахме през днешния ден на съвещанието на надзорния съвет на НЗОК е доста положително и ще е от изгода за всеки. Така ръководителят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев откри брифинга за завършването на параметрите по повод смяна на текстовете на Националния рамков контракт.

Грозев добави, че може да се сътвори един много добър контракт за българските стандарти, който ще бъде по-добър от този през 2017 година Повишени са както финансовите му параметри, по този начин и болничната и извънболничната помощ, разяснява той.

Той напомни, че се планува нарастване на цените на над 135 клинични пътеки, а финансирането по главните пера в Рамковия контракт е увеличено спрямо предходната година. Той добави, че не може да разяснява таксата за извинителната записка на учениците, само че тя ще бъде извадена от пакета на общопрактикуващите лекари. От тази година услугата ще се заплаща и ще е на стойност 3 лв..

Грозев сподели още, че е планувано десетте минути да не бъдат изискуеми при профилактичния обзор при джипито. Профилактичният обзор е поетапен обзор и тези минути могат да бъдат регистрирани и при идващ обзор. На въпрос дали приема оставката на ръководителя на НЗОК Камен Плочев, той отговори, че по време на съвещанието на комисията тематиката не е коментирана и акцентира, че не е оторизиран да взема отношение по подобен въпрос.

По думите на Грозев обаче всяко едно такова напрежение не е положително за българското опазване на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР