Смятам, че това, което постигнахме днес на съвещанието на надзорния

...
Смятам, че това, което постигнахме днес на съвещанието на надзорния
Коментари Харесай

Лекарският съюз доволен от Рамковия договор

Смятам, че това, което постигнахме през днешния ден на съвещанието на надзорния съвет на НЗОК е доста положително и ще е от изгода за всеки.

С тези думи ръководителят на Българския лекарски съюз Венцислав Грозев откри днешния брифинг за завършването на параметрите по повод смяна на текстовете на Националния рамков контракт.

 Лекарски сдружения: Ние сме европейски лекари, работим в европейски лечебни заведения
Лекарски сдружения: Ние сме европейски лекари, работим в европейски лечебни заведения

НЗОК дължи на български лечебни заведения над 122 млн. лева

Грозев добави още , че може да се сътвори един много добър контракт за българските стандарти , който ще бъде по-добър от този през 2017 година

Повишени са както финансовите му параметри, по този начин и болничната и извънболничната помощ, разяснява той . Грозев напомни, че се планува нарастване на цените на над 135 клинични пътеки, а финансирането по главните пера в Рамковия контракт е увеличено спрямо предходната година.

Той добави, че не може да разяснява таксата за извинителната записка на учениците, само че тя ще бъде извадена от пакета на общопрактикуващите лекари. От тази година услугата ще се заплаща и ще е на стойност 3 лв..

 Министър и НЗОК да не работят дружно е проблем на цялата нация
Министър и НЗОК да не работят дружно е проблем на цялата нация

Петър Москов: Министър Ананиев има право да изисква всичко

Грозев сподели още, че е планувано десетте минути да не бъдат изискуеми при профилактичния обзор при джипито . Профилактичният обзор е поетапен обзор и тези минути могат да бъдат регистрирани и при идващ обзор.

На въпрос дали приема оставката на ръководителя на НЗОК Камен Плочев , той отговори, че по време на съвещанието на комисията тематиката не е коментирана и акцентира, че не е оторизиран да взема отношение по подобен въпрос.

По думите на Грозев обаче всяко едно такова напрежение не е положително за българското опазване на здравето.

Отношение по тематиката взе и зам.-министърът на опазването на здравето и ръководител на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

 Високопоставен политик в ръководството заплашвал шефа на НЗОК
Високопоставен политик в ръководството заплашвал шефа на НЗОК

Камен Плочев бил предизвестен посредством другар

Тя съобщи, че на днешното си съвещание ръководителите на надзорната комисия на НЗОК са съумели да завършват само договарянията по смяна на текстовете на Националния рамков контракт (НРД). " Това е единствената причина, заради която се събрахме през днешния ден " , съобщи Начева.

На въпрос дали се е пробвала да назначи различен човек на позицията на основния секретар на НЗОК, тя отговори, че това са административни неща, които не би трябвало да основат проблеми. По тематиката с оставката на Камен Плочев, Начева увери, че би могла да работи с всеки един човек като член в НЗОК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР