Смятам, че това е заслужена победа и че безспорно е

...
Смятам, че това е заслужена победа и че безспорно е
Коментари Харесай

Манолова за оставката на Симеонов: Безспорно е победа за протестиращите майки

Смятам, че това е заслужена победа и че несъмнено е победа за протестиращите майки на деца с увреждания. Но в действителност това е победа за цялото гражданско общество, разяснява омбудсманът Мая Манолова в предаването "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Чрез този митинг жителите потвърдиха, че не могат да бъдат обиждани, че няма да се оставят да бъдат обиждани от институциите, от властта. И в действителност те демонстрираха какви са същинските връзки жители - власт, т.е. кой на кого би трябвало да служи и кой с кого би трябвало да се преценява. Не жителите с власт имащите, а институциите и властта с жителите, съобщи Манолова.

Това е победа, която е доста значима, само че същинската победа на протестиращите майки, най-голямата победа ще се случи, когато техните претенции бъдат напълно изпълнени, безапелационна е Манолова.

Протестите, които следим имат своите съществени обществени учредения, тъй като в действителност обществената търпимост на последните решения на разнообразни институции се трансформира в обществена нетърпимост, разяснява омбудсманът и добави, че става дума и за цените на горивата, и за гражданската отговорност, и за налозите върху остарели коли. "Това в действителност е тестване за бюджета на българските семейства ", изясни Манолова.

Тя разяснява, че няма нищо персонално към Валери Симеонов - "моето отношение във връзка с метода, по който той се отнесе към майките също беше обществено оповестено - това беше една недостойна постъпка ", посочи тя.

Ако реша, когато реша, при положение, че реша да се претендент за някоя позиция ще го направя обществено и транспарантно пред хората, разяснява тя във връзка спекулациите за бъдещи постове, за които може да се кандидатира. В момента просто си правя работата, безапелационна беше Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР