Смятам, че се знаеше предварително, че в мига, в който

...
Смятам, че се знаеше предварително, че в мига, в който
Коментари Харесай

Спасков: Протестът на медиците за отнетите 1000 лв. е логичен

" Смятам, че се знаеше авансово, че в мига, в който тези пари бъдат спрени, ще зародят протести. Ще напомня едно нещо, което върви като привилегия - храненето на личния състав, който работи в йонизирана среда. В едни небогати години, когато е имало рецесия за храна, с цел да бъдат подкрепени тези хора, които работят във нездравословните условия, им е била давана храна. Нещо, което е обещано един път като някаква привилегия, се лишава извънредно мъчно ". Така разяснява някогашният шеф на " Пирогов " доцент Спас Спасков в студиото на " Денят ON AIR " днешния който се състоя пред Министерство на здравеопазването .

Искането на медиците бе да се върнат 1000 лева за работещите на първа линия в изискванията на ковид . Протестиращите бяха безапелационни, че новата методика за установяване на заплащането на 1000 лева на свършена работа - по 11 ст. на час - ги " наскърбява " .

Бе изчетена и декларация към " глухите депутати " от всички парламентарни групи, към ръководителя на Народно събрание - настояванията им да се върнат 1000 лева, да се преразгледат клиничните пътеки, специалността да мине в първа категория, настрана възнаграждение за нощен труд и други.
 Ангел Кунчев: Още не сме в пика на четвъртата вълна на COVID-19, само че нещата вървят бързо
Ангел Кунчев: Още не сме в пика на четвъртата вълна на COVID-19, само че нещата вървят бързо

Ще има слагане и на трета доза ваксина

Той и ръководителят на Националната пациентска организация Наталия Маева разясниха и друга настояща здравна тематика - идната нова вълна от ковид и хода на имунизацията.

Маева посочи, че би трябвало да бъде създадена специфична стратегия, с цел да не изпаднем в обстановка, в която сме били до преди няколко месеца. Опасявам се, че тази вълна ще бъде доста по-тежка. Броят на инфектираните пораства. Българинът не желае и да чуе за съблюдаване на ограничения. Всеки ден към нас виждаме хора, които споделят, че не желаят да носят маска да вземем за пример, добави тя. По думите ѝ България доста скоро може да се трансформира в единствената страна в Европейския съюз, в която ще има умряли пациенти, имунизирани против ковид. " Имам поради подправените документи. Странното е, че никой не стопира това нещо ", уточни още ръководителят на Националната пациентска организация.

" Добрите планове елементарно се трансформират в неприятни дейности. Проблемът е извънредно тежък. Непрекъснато се прави опит да се упрекна държавното управление, че прави имунизации. Философията на настоящето държавно управление е, че имунизациите би трябвало да са доброволни. Гражданите да бъдат виновни. От една страна, ние ще продължим да протестираме, в случай че ни задължат да се ваксинирате, въпреки това, ще протестираме, в случай че има болест. Болест ще има до момента в който не отидем да се имунизираме - това е несъмнено ", безапелационен е Спасков. Бившият шеф на " Пирогов " напомни, че предпочитани групи при имунизация би трябвало да има , единствено когато има дефицит на ваксини.
 София е в алена зона, лимитират работата на заведенията
София е в алена зона, лимитират работата на заведенията

Броят на посетителите и работното време
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР