„Смятам, че с това, което създаваме като визия, брандинг, нова

...
„Смятам, че с това, което създаваме като визия, брандинг, нова
Коментари Харесай

Община Враца инвестира близо 700 000 лв. в техника за зимно почистване

„ Смятам, че с това, което сътворяваме като визия, брандинг, нова техника и съоръжение Общинско дружество „ БКС - Враца “ ще чисти по-качествено, бързо и дейно, тъй че жителите да бъдат удовлетворени. “ Това сподели кметът Калин Каменов при осъществената инспекция на наличната техника на Оперативна програма „ БКС - Враца “ преди старта на зимния сезон.
За първи път от дълги години насам, „ БКС - Враца “ съумява да закупи вкупом 8 профилирани автомобила за потребностите на предприятието. Машините бяха закупени, след извършена от Община Враца социална поръчка, като вложената инвестиция в предприятието е в размер на 686 663 лева И 8-те автомобила са с обезпечена гаранция и сервиз. Комуналната техника е комбинирана и може да бъде експлоатирана целогодишно в снегопочистване, метене, миене и разделно събиране на боклуци.


„ За първи път от толкоз години насам Враца разполага със модерна и съвременна техника за снегопочистване. Сред профилираните коли, които запълват автопарка на предприятието са 5 броя високопроходими коли с марка „ Мерцедес “, МАН и други, които са окомплектовани с нужните уреди и съоръжения – гребла, лопати. Общият брой на машините е 20, като 7 са на арендаторите. При рискови обстановки имаме подготвеност и за подписване на спомагателни съглашения със строителни компании. “, сподели още Каменов.
Управителят на Оперативна програма „ БКС - Враца “ Милен Милетиев заяви, че ще бъде нает и високопроходим автомобил „ Ивеко “ с весло и 4 кубикова солница от „ Екопроект “ ООД. Той добави, че са поръчани 700 тона сол, от тях са доставени 500 тона, които се съхраняват в базите на Оперативна програма „ БКС - Враца “ на ул. „ Доспат” и на ул. „ Илинден” № 6.
5 тона е поръчаният магнезиев хлорид, който е очакван за заледени и стръмни (опасни) сектори, като в съответствие със солта той работи до минус 25 градуса. В началото на идващия на месец ще бъде готово и поръчаното зимното облекло за всички чиновниците от общинското дружество.
Кметът Калин Каменов заяви, че сега се разискват разновидности със бранш „ Пътна полиция “, със заповед да се дефинира паркиране единствено в едното пътно платно , с цел да може техниката на общинското дружество да минава по улиците и да чисти качествено. „ Онези коли, които са паркирани в нарушаване и пречат на снегопочистването ще бъдат вдигани от репатриращия автомобил. “ - добави Каменов и прикани жителите да подходят с нужното схващане и да не пречат на снегопочистващите машини да си правят работата.

Той добави, че за качеството на разчистване ще следи звено „ Инспекторат “, както и жителите, които ще могат да подават сигнали на дежурните телефони и на мобилните приложения.
Денонощните наряди на чиновниците на Оперативна програма „ БКС - Враца “ ще стартират от 15 ноември и ще продължат до края на зимния сезон. В снегопочистването ще бъде включен целият разполагаем личен състав.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР