Смятам, че предложеното щурмуване на индустриалната зона е необосновано. Нареждам

...
Смятам, че предложеното щурмуване на индустриалната зона е необосновано. Нареждам
Коментари Харесай

Путин отмени щурма на Азовстал и заповяда блокада на завода в Мариупол |

" Смятам, че препоръчаното щурмуване на индустриалната зона е голословно. Нареждам да се анулира ", това сподели президентът на Русия  Владимир Путин на военния си министър Сергей Шойгу в среща в министерството на защитата. " Слушам ", отговори по правилник Шойгу. Заповедта му е за последните украински бойци, които към момента остават в азовския пристанищен град Мариупол, които са укрепени в завода " Азовстал ".

" Блокирайте тази индустриална зона, с цел да не прелети и една муха ", подреди обаче Путин. 

Путин изясни заповедта си със съображения за запазване на живота на съветските военни. " Това е случай, в който би трябвало да мислим, т.е. постоянно би трябвало да мислим, само че в този случай още повече, за опазването на живота и здравето на нашите бойци и офицери. Не е належащо да  се навираме в тези катакомби и да пълзим подземен над тези промишлени уреди там ", сподели президентът.

Путин също по този начин инструктира Шойгу да предложи още веднъж на всички, които към момента не са поставили оръжие, да го създадат и да се предадат. " Руската страна ще подсигурява живота им и ще се отнася към тях с достолепие в сходство със съответните интернационалните правни принадлежности. На всички ранени ще бъде оказана квалифицирана здравна помощ ", съобщи президентът.

Шойгу рапортува на Путин, че целият Мариупол е под надзор, а украинските бойци са блокирани в завода " Азовстал ". 

Путин назова приключването на бойните дейности триумф и поздрави Шойгу. Градът е съвсем изцяло погубен, а от живеещите там 400 000 души са останали не повече от 100 000. 

Четири евакуационни рейса с цивилни са съумели да изоставен украинския пристанищен град Мариупол, заяви в това време Франс прес, базирайки се на украинския вицепремиер Ирина Верешчук.

Последните украински бойци, които към момента остават в Мариупол, са укрепени в завода " Азовстал ", отхвърлят да се предадат, настоявайки пред интернационалната общественост за " гаранции за сигурност ", с цел да се изтеглят.

Няколкостотин цивилни, останали без храна и вода, също се намират в металургичния цех " Азовстал " дружно с 36-и батальон на украинската войска и батальона " Азов ", оповестиха украинските управляващи.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк предложи нощес да бъдат извършени " специфичен кръг договаряния " с Русия за " спасяването " на бойците и цивилните.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР