Смятам, че посланието, което дойде от Брюксел, е: "Продължаваме да

...
Смятам, че посланието, което дойде от Брюксел, е: "Продължаваме да
Коментари Харесай

Дипломат: ЕС доказа, че може да взема единни решения

Смятам, че посланието, което пристигна от Брюксел, е: "Продължаваме да сме съюз ". Компромисите бяха от всички страни. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия шефът на Института за стопанска система и интернационалните връзки и някогашен зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.

Европа не е единна, само че въпросът е за алтернативата. Ако не беше реализирано това съглашение, Европейският съюз щеше да бъде изправен пред доста съществени проблеми, свързани с неговото оцеляване. Европа има доста проблеми, само че това, което беше реализирано, не трябва да се подценява както от позиция на финансирането, по този начин и от позиция за бъдещето на Европа, съобщи той.

Европейският съвет реализира съглашение по бюджета на Европейски Съюз до 2027 година

Този проект беше освен това от просто пари. Европейският съюз потвърди, че може да взема единни решения. Беше доказан правилото на солидарността, който беше подложен на подозрение в последно време. Беше показано, че могат да се генерират общи политики. Имаме реализиран значим резултат, който дава основата за реализиране на предстоящ резултат за Европа, освен през призмата на парите, уточни дипломатът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР