Смятам, че от гледна точка на законите и правните норми

...
Смятам, че от гледна точка на законите и правните норми
Коментари Харесай

Доц. Коларова посочи сценария на БСП за предсрочни избори

Смятам, че от позиция на законите и правните правила не беше редно прокуратурата да пуска тази информация от СРС-тата с президента, само че от позиция на политическата връзка президентът влезе в клопката, тъй като си го изиска.

Такова мнение изрази в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия политологът доцент Румяна Коларова във връзка напрежението сред прокуратурата и президентската институция.

,,Президентът съобщи, че нямало никакъв проблем, с цел да стартира следствие против нещо и с това свое изявление той предизвика основния прокурор да излезе и да каже, че подобен проблем има, след което бе публикуван аудиозаписът от СРС-тата. Румен Радев искаше съответна информация и си я получи'', разяснява тя.

,,До края на пролетта Българска социалистическа партия ще работи пот етикета ''предсрочни избори'', само че след неуспеха на вота на съмнение не виждам парламентарна основа за предварителни избори. Сценарият на Българска социалистическа партия беше явен - доклад на президента, избор на съмнение и митингите през днешния ден.

Търси се нагнетяване на напрежението, само че не виждам предпоставки за предварителни избори. Със сигурност обаче профилът на новия основен прокурор няма да е като на остарелия - през вчерашния ден беше президентът, през днешния ден е Васил Божков, а на следващия ден кой ще бъде? Всичко това демонстрира най-голямата уязвимост на българската народна власт и това е, че няма посланичество на ползите.

Да, в България има корпоративен модел, който обаче не действа както би трябвало и може би това е най-реалната опасност пред държавното управление и освен пред това правителство'', съобщи в умозаключение политологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР