Смятам, че от гледна точка на законите и правните норми

...
Смятам, че от гледна точка на законите и правните норми
Коментари Харесай

Политолог: Президентът си го поиска и си го получи

Смятам, че от позиция на законите и правните правила не беше редно прокуратурата да пуска тази информация от СРС-тата с президента, само че от позиция на политическата връзка президентът влезе в клопката, тъй като си го изиска. Такова мнение изрази в студиото на ``Плюс-минус`` по Нова телевизия политологът доцент Румяна Коларова във връзка напрежението сред прокуратурата и президентската институция, написа Novini.bg.

,,Президентът съобщи, че нямало никакъв проблем, с цел да стартира следствие против нещо и с това свое изявление той предизвика основния прокурор да излезе и да каже, че подобен проблем има, след което бе публикуван аудиозаписът от СРС-тата. Румен Радев искаше съответна информация и си я получи``, разяснява тя.

,,Определено протичащото се сега е вреда върху имиджа му, тъй като става въпрос за персонални ползи. Допускам, че още една година ще бъдем очевидци на такива неща``, уточни още доцент Коларова.

,,До края на пролетта Българска социалистическа партия ще работи пот етикета ``предсрочни избори``, само че след неуспеха на вота на съмнение не виждам парламентарна основа за предварителни избори. Сценарият на Българска социалистическа партия беше явен - доклад на президента, избор на съмнение и митингите през днешния ден. Търси се нагнетяване на напрежението, само че не виждам предпоставки за предварителни избори. Със сигурност обаче профилът на новия основен прокурор няма да е като на остарелия - през вчерашния ден беше президентът, през днешния ден е Васил Божков, а на следващия ден кой ще бъде? Всичко това демонстрира най-голямата уязвимост на българската народна власт и това е, че няма посланичество на ползите. Да, в България има корпоративен модел, който обаче не действа както би трябвало и може би това е най-реалната опасност пред държавното управление и освен пред това правителство``, съобщи в умозаключение политологът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР