Смятам, че нашата комисия спазва и работи съгласно изборния кодекс.

...
Смятам, че нашата комисия спазва и работи съгласно изборния кодекс.
Коментари Харесай

Председателят на ОИК-София: Съдът да реши за касиране на изборите

Смятам, че нашата комисия съблюдава и работи според изборния кодекс. Свърши работата си по този начин както би трябвало, даже във връзка с организацията надминахме нашите упования. Относно претенциите за вероятно анулиране на изборите, способен да се произнесе дали има подобен мотив е само Софийския административен съд.
Така ръководителят на ОИК-София Полина Витанова разяснява претенциите на Никола Вапцаров от Инициативния комитет на Мая Манолова за анулиране на изборите.

Г-н Вапцаров по този начин и не се легитимира нито с пълномощие, нито с уверение на покровител или наблюдаващ, тъй че не можах да схвана в какво качество желае да участва при броенето. В листата негового име не фигурираше като акредитиран представител на инициативния комитет на Мая Манолова ", сподели тя.

По-късно въпроса за касирането разясниха и от ЦИК: Що се отнася до вероятно искане от някои претенденти за анулиране на изборите, ЦИК няма такива пълномощия. Съответните претенденти могат да се извърнат към съда и след правосъдно решение, може да се организира нов избор, сподели Таня Цанева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР