Смятам, че и сега пазарът е достатъчно задоволен на дизелови

...
Смятам, че и сега пазарът е достатъчно задоволен на дизелови
Коментари Харесай

Крути мерки! Депутати разкриха как кметове ще лепят стикери с 3 цвята върху вехти коли, за да спрат дизеловите от движение

Смятам, че и в този момент пазарът е задоволително удовлетворен на дизелови коли. Едно изследване демонстрира, че до 2030 година процентът на дизеловите коли ще се върне на 9% от сегашните 56%. Има у друга позиция, която би трябвало да се регистрира – икономическа индикатор. От една страна, производителите би трябвало да намерят нова и налична технология. Това сподели депутатът от Движение за права и свободи и заместник-председател на парламентарната комисия по превоза Халил Летифов в ефира на Българска национална телевизия.

„ Според мен главният проблем, към момента не е препоръчана нова, налична технология, която да размени моторите с вътрешно горене. Факт е, че и вносителите на коли споделят, че огромна част от хората, които търсят да си закупят автомобил втора ръка, заобикалят хибридните коли. Те не познават технологията и не ѝ имат вяра “, сподели още той.

Четете още: Германски съд постанови: Всичките дизели непосредствено към Източна Европа (ВИДЕО)

По думите му, дебатът ще върви в тази посока – да се убедят жителите, че хибридните и електрическите коли са бъдещето.

„ Няма подобен риск. В Германия в Щутгарт и Дюселдорф е позволено единствено на кметовете да постановат мярка за ограничение на достъпа до дизелови коли, които са евро 3 и евро 4. Става въпрос за остарели коли – над 10 – 15 години. Второ, България няма ужасно да се наводни, тъй като, до колкото зная, в България се планува също на база на изгорелите газове да се залепват стикери на стъклата. Автомобилът със зеления стикер ще може да се придвижва на всички места в града, жълтия ще има ограничавания и с аления стикер ще бъде неразрешено напредването. Но това ще го вземат решение кметовете “, сподели на собствен ред депутатът от ГЕРБ и ръководител на транспортната комисия в Народното събрание Станислав Иванов.

На база на изгорелите газове ще се залепват тези стикери. Те няма да са на база стандарт, посочи той.

Другият проблем е тежкият превоз. Там всичките са дизели. Там няма опция, означи Летифов.

С новите три закона, които ще бъдат входирани до края на месеца, ще се плануват по-сериозни прегледи, в това число и разбор на изхвърляните от автомобила газове. Ако автомобилът не покрие нормите, той може да бъде спрян до премахване на проблемите, сподели още Иванов. По думите му, точно това е метода, по който ще се промени мисленето на хората - в случай че си купиш една кола, само че не можеш да я използваш, няма да има смисъл да се дават пари за нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР