"Смятам че Гешев, Ушев, Пламен Георгиев трябва да си дадат

...
"Смятам че Гешев, Ушев, Пламен Георгиев трябва да си дадат
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Близкият до ТИМ Емил Радев е фаворитът на ГЕРБ за главен прокурор

"Смятам че Гешев, Ушев, Пламен Георгиев би трябвало да си дадат сметка, че ГЕРБ не ги брои в конкуренцията за нов основен прокурор, имат други хрумвания. Колкото повече безчинстват и си мислят че натрупат точки, не се доближават към Кьовеши. Не може да се смята, че избора на основен прокурор е съдбоносен ", съобщи Татяна Дончева пред бТВ.
„ ГЕРБ има политически възгледи за основния прокурор и неговото главно предопределение ще бъде да им пази гърба и да изяснява, че те в никакъв случай не носят отговорност”, съобщи Дончева.
По думите й не е казуса самичък в политическата квота при избора на основен прокурор. "Всичко е персонално. Ако тези хора са здрави, в смисъл неподаващи се не напън и в случай че те имат задача да изберат основен прокурор, който ще работи без значение от натиска. ", разяснява тя.
Дончева разгласи, че Емил Радев е името което се разяснява в ГЕРБ. По думите й с изключение на, че е бил евродепутат, той е човек на ТИМ. "Нямам визия по какъв начин ще го изиграят това ", коеменитар още Дончева.
"Аз съм един от политиците, които доста от дълго време приказват за основното значение на реформирането на правосъдната система, като значимо за страната. 2% схващат какво им приказвам и в този момент отново да разясняваме тематиката надали ще се увеличи %. Устойчивостта на страната, опцията за взимането на верни политически решения е обвързвана с това контролните механизми на страната да действат вярно и дейно. Когато в правосъдната власт има хора, които се опасяват, че ще бъдат преследвани, в случай че нарушат закона, те работят по един метод. Когато нямат боязън и считат, че политическата защита им дава всичко, системата действа по различен начин”, на мнение е водачът на „ Движение 21”. По думите й това е обвързвано с промени в Конституцията и други неща. ", сподели още Дончева.
„ Тъй като методът на създаване на прокуратурата до момента е извънредно централизиран, взет от старите времена, това разрешава на доста хора, които имат политически позиции, да сложат който им би трябвало и да го употребяват като бухалка против своите съперници или като тил за себе си”, на мнение е Татяна Дончева.
Тя разяснява и идната конкуренция за кмет на София.
„ Нужно утешение в Българска социалистическа партия и то не може да пристигна при опазване на статуквото. То единствено ще ожесточи нещата”. По думите й Българска социалистическа партия би трябвало да заплати цената за ерата „ Станишев”.
„ Тази цена е доста тежка. Членовете на партията, които са спомогнали да се задържи статуквото „ Станишев” с неговите последствия, би трябвало да я платят. Преодоляването на това не може да стане като стартират да го унижават”, добави Дончева.
По думите й Мая Манолова е сериозна кандидатура. "Иван Иванов е бил извънредно сполучлив кмет на София, който е бил чиновник на общината. Лошото ще е в случай че Манолова няма сериозна поддръжка, няма да успее, а Българска социалистическа партия е в резклатено състояние. ", сподели Дончева.
„ Да се търси фигура, която да вкара ред в Столична община и да разкове този бардак на политически и бизнес ползи би било добре”, сподели още Дончева.
Според Дончева благоприятни условия за сливане на обединения против ГЕРБ би трябвало да се намерят до локалните избори. ГЕРБ реализираха добър резултат на изборите, може би си сътвориха проблем във вътрешните лобита. Колко повече ръководят, толкоз повече набират самочувствие че са нещо друго.
"Мария Габриел е като марка, като фототапетче, тя няма компактност, никой не може да гледа на нея съществено. В България е цялостно с хора, които заемат някакви позиции от които нищо не схващат. Това че тя е снаха на някого е изцяло задоволително да заема някакъв пост. ", разяснява кандидатурата за еврокомисар на ГЕРБ Дончева.
Според нея, натискът на Съединени американски щати да се подписа контракт за F-16 има значение, тъй като Атака и Воля са патерици на ГЕРБ, а договорката може да обърне гласовете в Народно събрание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР