Смятам, че доброто взаимодействие между президентство и МС ще доведе

...
Смятам, че доброто взаимодействие между президентство и МС ще доведе
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Не трябва да се бърза с въвеждане на еврото, нито да се обръщат левовете в евро

Смятам, че положителното взаимоотношение сред президентство и Министерски съвет ще докара до по-добри резултати да България. Това сподели още в студиото на Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър председател и кмет на София Стефан Софиянски.

Губи ми се Плана за възобновяване. Той би трябвало да стане задоволително обществен и да се стремим да се изпълва и да има резултат от осъществяването. А това значи растеж на Брутният вътрешен продукт, растеж на приходите, добра стопанска система. Целият фокус на държавното управление би трябвало да бъде в тази посока. И всеки да се опита да търси своето място в този План за възобновяване, тъй като всеки един има потребност от възобновяване. Ако създадем един добър проект и знаем неговия резултат, всеки ще може да работи за реализацията на този проект, уточни Софиянски.

По думите му едно държавно управление би трябвало да е мотор в решаването на проблемите. А в този момент стопанската система има потребност от сериозна поддръжка. Безработицата пораства, а това задържа стопанската система и натоварва обществената система. А ние би трябвало да работим в противоположна посока, с цел да облекчим обществената система, с цел да може тя да взема решение повече обществени проблеми, счита някогашният длъжностен министър председател.

Добре е да има служебни държавни управления. Те с изключение на да провеждат изборите, имат опция да вземат стратегически решения. По наше време взехме две стратегически решения – влизане в НАТО и влизането на валутния ръб. Затова толкоз упорствам да бъде признат по най-бързия метод Планът на възобновяване. Аз оборвам бързината и експедитивността, с която се осъществя приемането на този проект и неговото осъществяване. Защото без стопански напредък, влизането в еврозоната е фантазия, даже бих споделил, че това е нездравословно за страната ни, разяснява Софиянски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР