Смятам, че до 1 юли няма да има проблем да

...
Смятам, че до 1 юли няма да има проблем да
Коментари Харесай

Владислав Панев: Много е вероятно цените на газа да паднат


Смятам, че до 1 юли няма да има проблем да влязат новите цени. С измененията в закона за енергетиката КЕВР ще може да дефинира две сметки за електрическа енергия – едната за всеобщите консуматори и друга за по-големи потребители на ток. По този метод желаеме да насърчим семействата да са по-отговорни в потреблението на електрическата енергия. Това съобщи Владислав Панев от " " в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Друга мярка, която предложихме е облагането на изключителните облаги на сдруженията, произвеждащи ток. Има и друга смяна – да могат да се включват дълготрайни контракти сред бизнеса и производителя на електрическа енергия. Така бизнесът ще бъде по-конкурентноспособен на европейските пазари “, акцентира той.

„ Тенденциите са за закъснение и даже спад на цените на стоките. Надяваме се с тези ограничения да защитим най-уязвимите. Нашият бизнес се оправя относително добре на фона на тези тежки условия “, означи Владислав Панев. „ Друга мярка е да компенсираме инфлацията и да не сътворяваме нова, както и да компенсираме хората с най-ниски приходи “, акцентира той.

Според депутатът от " " промените са наложителни. Малките промени, по които има консенсус си вървят. Не е просто да се ръководи в четворна коалиция, добави той.

„ Нямам информация дали е дошъл танкер с американски природен газ за България. Не съм и питал. Много евентуално е цените на газа да паднат, изключително откакто е подготвен и интерконекторът и стартираме да получаваме азерски газ “, предвижда Владислав Панев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР